Címlap Sport A pécsi sráco...

A pécsi srácok a pokolból jöttek vissza

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is veretlen tavasszal a PMFC NB II-es labdarúgócsapata, amely most Soroksáron szerzett pontot, míg a Szentlőrinc érdekes meccsen kapott ki a Nyíregyházától.

Nagyon eredményesen szerepel tavasszal a PMFC labdarúgócsapata, amely az eltelt három forduló alatt még egyszer sem kapott ki. Az első két meccsen előbb 1-0-ra győzött a Szentlőrinc ellen, aztán 1-0-ra nyert Budaörsön, most pedig a Soroksár otthonában próbálta megszerezni a három pontot. Az első félidő alapján úgy tűnt, akár sikerülhet is, hiszen a szokásos egy gól megvolt: Hegedűs révén kerültek előnybe a pécsiek. A második félidőben viszont hamar kiderült, hogy az egy találat most nem sok mindenre lesz elég, a Soroksár ugyanis egyenlített, majd még kettőt rápakolt, így

a 81. percben, 3-1-es hazai vezetésnél elég cudar volt a PMFC helyzete.

De volt még vissza bő tíz perc, a pécsiek pedig nem adták fel!  A csereként beálló Adamcsek a 90. percben szépített, aztán a meccs hősévé vált: két perccel később büntetőt harcolt ki, amit be is lőtt, ezzel beállítva a 3-3-as végeredményt!

A másik NB II-es baranyai csapat, a Szentlőrinc csak önmagát okolhatja, hogy üres kézzel kell hazajönnie Nyíregyházáról. Az ugyanis sohasem jó ómen, ha valaki kihagyja a büntetőt: Harsányi már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, de lövését védte a hazai kapus. Az első félidő folytatásában akcióból is előnybe kerülhetett volna a lőrinci csapat, de Hesz ziccerben a kapu fölé lőtt.

A második félidőben fordult a kocka, jobban játszottak a házigazdák, akik Prokop ügyetlenkedése után Vass révén megszerezték a vezetést. A hajrához érkezve Heszt kiállította a játékvezető, így aztán minden veszni látszott, de a 91. percben még így is volt egy ziccerük a vendégeknek, ám Bányai ahelyett, hogy higgadtan a kapuba lőtte volna a labdát, a Nyíregyháza kapusába vágta.

Elkezdődött a tavaszi szezon az NB III-ban is, ahol a HR-Rent Kozármisleny érdekelt. Az őszt veretlenül a tabella élén záró mislenyieknek ezúttal nagyon meg kellett dolgozniuk azért, hogy ne kapjanak ki Cegléden, a házigazdák ugyanis a meccs elején vezetést szereztek. Nyerni azonban nem tudtak, a baranyai csapat a második félidő elején egyenlített, s az 1-1-es eredmény megmaradt a lefújásig.

Eredmények: Soroksár–PMFC 3-3 (gólszerzők: Gyömbér 54., Lovrencsics B. 61., Csontos 81., ill. Hegedűs 40., Adamcsek 90., 93. – 11-esből), Nyíregyháza–Szentlőrinc 1-0 (gólszerző: Vass P. 55.; kiállítva: Hesz 80.), Cegléd–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Annus 5., ill. Szabó D. 46.).

Kiemelt kép: Kurdi József