Címlap Sport A pécsi szív ...

A pécsi szív újra dobog! Fantasztikus meccsen győztek a lányok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csodás hangulat, hatalmas csata a pályán – és végül pécsi győzelem. Mint a régi szép időkben! Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata megnyerte első meccsét az Európa Kupa csoportkörében!

A görög Lefkadas elleni párharc megnyerésével visszakerült Európa térképére a pécsi női kosárlabda. Ennek köszönhetően az NKA Universitas PEAC bejutott az Európa Kupa csoportkörébe, ahol hat mérkőzést játszik – az elsőn már túl is van.

Nem is akárhogyan! Az izraeli Ramla ugyan a nyáron még a WNBA-ben pattogtató amerikaiakkal érkezett, de hiába – a pécsi szív többet ért bármilyen légiósnál. A mérkőzés ugyanis hatalmas csatát hozott, ebben pedig egy mecsekaljai csapat nem veszíthet! A régi szép időkben, a Rátgéber-korszakban sem ismert elveszett labdát a pécsi hölgykoszorú, a küzdés volt az alap, ezt az örökséget pedig magáénak tudja ez a fiatal, szerethető együttes is.

A lelátóról óriási segítséget kaptak Wentzel Nóriék, akik apait-anyait beleadtak. A védekezéssel egyik fél sem törődött, mindenki töltött és tüzelt – és a végén kiderült, hogy a PEAC célzott jobban. Az utolsó negyedben ugyan vezetett egy ideig a Ramla, de a hajrá, ahogy hazai pályán illik, a miénk volt: 90-83-ra győztünk!

És ezzel elkezdtünk írni egy újabb fejezetet Európa kosárlabdatörténetében.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatnak, gratulálok a szurkolóknak, fantasztikus hangulat volt! Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk, én már előre megtippeltem, hogy ma valószínűleg nem a védekezésünkkel fogunk nyerni, hanem a jó előrejátékunkkal. Az mutatja a csapat erejét, hogy a második félidőben kétszer fordítottak, és mindig vissza tudtunk jönni.

Wentzel Nóra: – Nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Csapatként játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Védekezésben voltak ugyan hibáink, de többé-kevésbé megoldottuk ezt a részét, ugyanakkor a győzelmet a hatékony támadójátékunknak köszönhetjük inkább.

NKA Universitas PEAC–Neve David Ramla 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)

Női kosárlabda Európa Kupa, D-csoport, 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Bojan Jovanic (bosnyák), Kresimir Katic (horvát), Danijela Cankovic (horvát). NKA Universitas PEAC: Dudásová 18/9, Wentzel 23/6, Marshall 1, Nelson 18, Kiss 13/3. Csere: Szücs 9/6, Sarok, Selcova 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Neve David Ramla: Mitchell 25/9, Baron 19/12, Eisner 3/3, Johnson 8/3, Cannon 20. Csere: Shalom 2, Hannoun 5/3. Vezetőedző: Shira Haelion.