A pécsi csapat öröme érthető, hiszen megszerezte a három pontot a Nyíregyháza otthonában (Fotó: PMFC)
Címlap Sport A PMFC győzöt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon értékes győzelmet aratott a PMFC labdarúgócsapata Nyíregyházán, a piros-feketék tartják magukat a tabella harmadik helyén. A Szentlőrincnél és a HR-Rent Kozármislenynél most mutatkozott be az új vezetőedző: előbbi döntetlennel, utóbbi vereséggel indított.

A dobogós PMFC a bentmaradásért küzdő Nyíregyháza vendége volt az NB II. 26. fordulójában, s a pécsiek az erőviszonyoknak megfelelően elhozták a három pontot. Persze nem volt könnyű dolguk, mert bár hamar, már a 10. percben vezetést szereztek Gera Zalán révén (0-1), nem sokkal később Novák Csanád góljával egyenlítettek a házigazdák (1-1). A második félidőben Gera kiharcolt egy tizenegyest, amit Kesztyűs Barna értékesített (1-2), a folytatásban pedig már hiába rohamozott és lőtt kapufát a Nyíregyháza, nem tudott betalálni, így Weitner Ádám együttese 2-1-es győzelmet aratott.

A Szentlőrinc új vezetőedzővel, Domján Attilával utazott el Mosonmagyaróvárra, s mindenki tisztában volt vele, hogy a szintén a bentmaradásért küzdő rivális otthonából feltétlenül ponttal, pontokkal kell hazajönni. A vendégek a 13. percben közel álltak a vezetés megszerzéséhez, Pintér Ádám azonban a kapufát találta el, nem sokkal később a túloldalon Szalka pontosabb volt, és a 31. percben már előnybe is kerültek a házigazdák (1-0). A második félidőben Farkas gyönyörű góljával hamar egyenlített a Szentlőrinc (1-1), amely mindent megtett a győzelemért – a 85. percben a születésnapos Mervó Bence ziccerben a kapu mellé gurított, így maradt az 1-1.

A HR-Rent Kozármisleny is új vezetőedzővel várta a vasárnapi bajnokit, Márton Gábornak viszont nagyon nehéz feladat jutott, hiszen csapata az MTK-val nézett farkasszemet. Hamar kiderült, hogy nem ezen a meccsen fognak megtáltosodni a mislenyiek, az élvonalba vágyó fővárosi együttes ugyanis az első félidőben Németh Krisztián (0-1) és Zuigéber Ákos (0-2) révén is betalált, majd a hajrában Zsóri Dániel tovább növelte a különbséget, így a végeredmény 0-3 lett.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC hazai pályán játszott, és nagyon fontos győzelmet aratott, hiszen azt a Szekszárdot verte 2-0-ra, amelynek a meccs előtt ugyanannyi (30) pontja volt. Lőrinc Antal együttese ezzel a győzelemmel feljebb lépett a tabellán, a nyolcadik helyen áll.

Eredmények: Nyíregyháza–PMFC 1-2 (gólszerzők: Novák Cs. 25. perc, ill. Gera 10. perc, Kesztyűs B. 65. perc – 11-esből), Mosonmagyaróvár–Szentlőrinc 1-1 (gólszerzők: Szalka 31. perc, ill. Farkas 52. perc), HR-Rent Kozármisleny–MTK 0-3 (gólszerzők: Németh K. 19. perc, Zuigéber 43. perc, Zsóri 92. perc), PTE-PEAC–Szekszárdi UFC 2-0 (gólszerzők: Bohata 54. perc, Udvardi 75. perc – 11-esből).

A Szentlőrinc egy pontot szerzett Mosonmagyaróváron, a vendégek Farkas Marcell (jobbra) gyönyörű góljával egyenlítettek (Fotó: Szentlőrinc SE)