Címlap Sport A PMFC olyan ...

A PMFC olyan volt az első félidőben, mint Lúdas Matyi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon belelendült a PMFC labdarúgócsapata: a piros-feketék zsinórban a negyedik győzelmüket aratták, ráadásul nem is akármilyet, hiszen hatot lőttek a Nyíregyházának. A Szentlőrinc kikapott Ajkán, az NB III-as HR-Rent Kozármisleny pedig győzött az MTK II otthonában.

Délelőtt még minden szép volt a Nyíregyháza labdarúgócsapata számára. A PMFC leendő vendégei a pécsi belvárosban élvezték a napsütést, abszolút nem sejtették, hogy néhány órával később jókora pofonba szaladnak bele. Azt elárulták, hogy nehéz meccsre számítanak, elvégre betegség miatt a kezdő tizenegyből öten hiányoztak, de ennek ellenére bizakodtak.

A meccsen aztán még a vezetést is megszerezték, de hamar kiderült, hogy ez nem az ő napjuk lesz. A PMFC ugyanis perceken belül válaszolt, s mint Lúdas Matyi, háromszor adta vissza a kölcsönt az első félidőben: a 29. percben már 3-1-re a pécsiek vezettek. Akik aztán nem álltak le a második félidőben sem, további három gólt lőttek. Végre ismét közönségszórakoztató, jó futballt játszott a Munkás, erre várt mindenki a szezon során!

A másik baranyai NB II-es csapat, a Szentlőrinc zsinórban negyedszer utazott idegenbe, s bizony addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik… Az ajkai kirándulás ugyanis nem sikerült túl fényesre: bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a házigazdák a félidőig fordítottak, majd a hajrában egy újabb góllal bebiztosították győzelmüket.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a HR-Rent Kozármisleny hozta azt, amit ebben a szezonban megszoktunk tőle. A kék-fehérek az első félidőben két góllal vezettek az MTK II. otthonában, a szünet után pedig tovább növelték előnyüket.

Eredmények: PMFC–Nyíregyháza 6-1, Ajka–Szentlőrinc 3-1, MTK II.–HR-Rent Kozármisleny 0-3.

Az NB II-ben a PMFC 21 ponttal a hetedik helyen áll, a Szentlőrinc 20 ponttal a kilencedik. Az NB III. Közép csoportjában a Kozármisleny ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel, 39 ponttal, veretlenül vezeti a tabellát!