A PMFC-t – ahogy illik – a szurkolói is elkísérték Szombathelyre, a meccs végén a játékosok és a drukkerek együtt örülhettek az egy pontnak (Fotó: PMFC)
Címlap Sport A PMFC pontsz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen pontocskát hoztak csak össze az NB II-es baranyai labdarúgócsapatok a 28. forduló során, ami elég gyenge eredmény. A PMFC ikszelt Szombathelyen, ami nem rossz teljesítmény, a HR-Rent Kozármisleny azonban elveszítette a Dorog elleni kiesési rangadót, a Szentlőrinc pedig elég nagy pofont kapott a DVTK otthonában.

Nagyon nehéz feladat várt a PMFC-re a Haladás otthonában, mert Szombathelyen nem egyszerű győzni, sőt, még pontot szerezni sem könnyű. A pécsieknek sikerült, amiért feltétlenül dicséretet érdemelnek – főleg az ETO-tól elszenvedett nagyon kellemetlen hazai vereség után. Az első félidőben csak helyzetekig jutottak el a csapatok, gól nem született, a második derekán azonban kettő is: öt percen belül előbb a hazaiak, aztán a vendégek is betaláltak, úgyhogy a gyors adok-kapok után ismét ikszre állt a meccs. Úgy tűnt, döntetlen is marad, ám a 88. percben könnyen megnyerhették volna a bajnokit a pécsi srácok: Gera Zalán került ziccerbe, Verpecz eszén azonban nem tudott túljárni, a Hali kapusa hárított, így maradt az 1-1. Ez az eredmény pedig azt jelentette, hogy miután győzött a Gyirmót és az Ajka is, a PMFC leszorult a dobogóról – igaz, az ötödik hely sem néz ki rosszul.

A HR-Rent Kozármislenyre olyan bajnoki várt, amelyet kötelező volt megnyerni! Márton Gábor együttese ugyanis azt a Dorogot fogadta, amely a kiesést jelentő utolsó előtti helyről veselkedett neki ennek a meccsnek, míg a mislenyiek sereghajtóként gyürkőztek neki az összecsapásnak. A képlet egyszerű volt: aki nyer, annak marad esélye a megkapaszkodásra, aki kikap, annak borzasztóan leromlanak az esélyei – persze, tegyük hozzá, sok van még vissza a szezonból. Sajnos a mérkőzés után a Kozármisleny került nagyon nehéz helyzetbe, ugyanis bár a hazaiak a találkozó nagy részében jobban futballoztak ellenfelüknél, a vendégek kaptak egy ajándékot Lékai kapustól, amit kihasználtak (0-1), az utolsó pillanatban pedig a Dorog még meg is úszott egy nagyon forró szituációt, amikor is a gólvonalról mentettek a védők. A vereség miatt a HR-Rent Kozármisleny 22 ponttal maradt az utolsó helyen, az osztályozót jelentő 18. pozíciótól továbbra is hat pont választja el.

Abban a pozícióban pedig a harmadik baranyai csapat, a Szentlőrinc található, amely ebben a fordulóban rontott egy helyezést. Mondjuk várható volt, hogy nem sok babér terem majd Domján Attila együttesének, elvégre ahhoz a DVTK-hoz utaztak a lőrinciek, amely az előző körben kikapott az MTK-tól, de így is a második helyen áll, s borítékolható a feljutása. Mindezt most megerősítették a diósgyőriek, akik jó alaposan elpáholták a vendégeket: az első félidőben még csak egy góllal vezettek, a folytatásban azonban rúgtak még négyet, ám a Szentlőrinc sem maradt gól nélkül, az utolsó pillanatban szépített (5-1).

Eredmények: Szombathelyi Haladás–PMFC 1-1 (gólszerzők: Simut 60. perc, ill. Svedyuk 65. perc), HR-Rent Kozármisleny–Dorog 0-1 (gólszerző: Magyari 62. perc), DVTK–Szentlőrinc 5-1 (gólszerzők: Cseke 30. perc, Lukács D. 48. perc – 11-esből, Bárdos 68. perc, Szatmáry 76. perc, Lőrinczy 86. perc, ill. László D. 94. perc – 11-esből; kiállítva: Erdélyi 59. perc).

A tabella állása: 1. DVTK 61 pont, 2. MTK 60, 3. Gyirmót FC Győr 48, 4. Ajka 48, 5. PMFC 48, …18. Szentlőrinc 28, 19. Dorog 25, 20. HR-Rent Kozármisleny 22.

Nehéz meccse volt a pécsi csapatnak, de nem jött haza üres kézzel Szombathelyről: 1-1-re végzett a Haladás otthonában (Fotó: PMFC)