Címlap Sport A Rátgéber Ak...

A Rátgéber Akadémia tehetségei legyőzték a belgrádi topklubok fiataljait!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiú csapata: legyőzte a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubok, mint a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Vizura korosztályos együtteseit!

Korábban ilyesmi egész egyszerűen elképzelhetetlen volt. Magyar csapatok legfeljebb tanulni mehettek a szerbekhez, ha egyáltalán kaptak arra lehetőséget, hogy összemérhessék velük az erejüket. A Rátgéber Akadémia serdülő csapata viszont jött, látott és háromszor is győzött, nem kis meglepetést okozva: előbb 70-60-ra legyőzte a Crvena Zvezdát, majd 59-54-re a Vizura, végül 74-72-re a Partizan Belgrád ellen nyert. A harmadik mérkőzés után a Partizan vezetőedzője azt mondta saját tanítványainak, hogy „most nekünk kell tanulnunk tőlük”.

– Nagyszerű siker ez az akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk! – mondta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgató-helyettese, a nemzetközi szaktekintélynek számító Nenad Trunics. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben. Nyilván sok mindenben kell még fejlődniük a játékosoknak, de ilyen edzők kezei alatt, ilyen kifogástalan körülmények között, amit a Rátgéber Akadémia biztosít, ilyen szakmai, tudományos háttérrel, kemény, alázatos munkával bármi elérhető!

Az akadémia serdülő fiú csapata néhány hete Szlovéniában járt, ahol szintén letette névjegyét! Három kiváló szlovén együttessel találkozott, s ugyanazt produkálta, mint most Belgrádban, mindhármat legyőzte: nyert a Rogaska, a Helios Domzale és a Cedevita Olimpija ellen is.

– Nagyon jól játszott és nagyon jó képet alakított ki magáról akadémiánk csapata Szlovéniában – értékelte akkor a látottakat a Rátgéber Akadémia mentoredzője, a legendás szlovén szaktekintély, Janez Drvaric. – Jól összeválogatott tehetséges játékosokból áll ez a gárda, technikailag és taktikailag is képzettebbek szlovén társaiknál, ami meglepte a helyi edzőket. A Rátgéber Akadémián óriási lehetőséget kapnak a fiúk, lányok, a szakmai színvonalnak, az infrastrukturális körülményeknek, a tudományos háttérnek köszönhetően minden biztosított a fejlődéshez!