Címlap Sport Utazás közben...

Utazás közben veszítette el egyik játékosát a PMFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha így megy tovább, elfogy a PMFC, és nem lesz majd kit pályára küldeni. A piros-feketéket alaposan megtizedeli a betegség és a sérülések, tucatnyi játékos hiányzik, ehhez képest pontot szereztek a szegedi bajnokin! A Szentlőrinc helytállt az éllovas Vasas ellen, de a három pont a vendégeké lett.

A PMFC-ről jelenleg a csehszlovák sorozat, az 1978-tól 1981-ig vetített Kórház a város szélén jut eszembe. A piros-feketék lassan tényleg nem futballcsapatra emlékeztetnek: már csak azért sem, mert betegség és sérülések miatt lassan nem lesz játékos, akit pályára lehet küldeni. Már a vasárnapi, III. Kerület elleni hazai bajnokira is alig tudtak kiállni, azóta pedig tovább romlott a helyzet, további öt futballistát veszítettek el. Egyet úton Szeged felé…

– Utazás közben Károly Bálint jelezte, hogy nem érzi jól magát. Fájt a feje és rázta a hideg. Úgyhogy nem volt más lehetőség, Bajánál befejeződött számára az út, hazavitettük – mesélte a Pécs Aktuálnak a PMFC vezetőedzője, Vas László.

A szegedi bajnokin ezek után borítékolható volt a pécsi vereség. A piros-feketék is úgy voltak vele, hogy egy döntetlent előre aláírtak volna – aztán az 1-1-re végződött meccs után mégis bosszúsak voltak.

– Mindenki odatette magát! Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, úgyhogy nem lehetünk maradéktalanul elégedettek az egy ponttal.

Ha hősies helytállásért lehetne három pontot adni egy döntetlenre, akkor a PMFC most megérdemelné. De nem lehet, úgyhogy csak kalapot emelhetünk a pécsi srácok teljesítménye előtt!

A másik baranyai NB II-es csapat, a Szentlőrinc is minden tőle telhetőt megtett a Vasas elleni bajnokiján, nem is vallott szégyent a korábbi válogatottakat, NB I-es játékosokat felvonultató éllovassal szemben, de mindez nem volt elég egy pontra sem. Bár az angyalföldiek nem játszottak jobban, mint a házigazdák, két pontrúgással eldöntötték a meccset: az első félidő végén Hinora szabadrúgását követően Grumics a saját kapujába fejelt, majd a mérkőzés hajrájához közeledve szintén Hinora szabadrúgása után jött Feczesin fejese.

A Vasas profizmusa egyébként egészen elképesztő volt – legalábbis fent, a klubház emeleti szintjén feltétlenül. Olyan kommunikációs stábbal közvetítették élőben a meccset, hogy azt egy BL-szereplő klub is megsüvegelhetné, ráadásul volt fent egy „tizennyolcadik” edzőjük, aki a páholyból adta walkie talkie-n a szakmai észrevételeket. Mindezek láttán őszintén csodálkoztunk azon, hogy ez a Vasas hogy vergődhet már évek óta a második vonalban!

Eredmények: Szentlőrinc–Vasas 0-2, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1-1.