Eufrozina, Kende

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia vendége volt a Topolyai SC elnöke

Közel két évvel ezelőtt Rátgéber László részt vett a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia avatóünnepségén, Zsemberi János, a TSC elnöke pedig most viszonozta a látogatást: megtekintette Pécsett a Rátgéber Kosárlabda Akadémiát.

A két akadémia története gyakorlatilag egymással párhuzamosan íródik, hiszen a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiát 2018 szeptemberében, míg a Rátgéber Kosárlabda Akadémiát néhány héttel később, októberben avatták fel. Előbbin részt vett a pécsi mesteredző is, akinek a bácskai város a szűkebb pátriájához tartozik: szülővárosa, Újvidék és Topolya között mindössze hetven kilométer a távolság.

Az akkori látogatást viszonozta most Zsemberi János, a szerb első osztályba az előző szezonban felkerülő, s ott óriási bravúrral rögtön a negyedik helyen végzett (csak a Crvena Zvezda, a Partizan és a Vojvodina előzte meg), ezzel Európa-liga-indulást kiharcolt TSC elnöke. Az egész délutánt felölelő találkozó során Rátgéber László ismertette vendégével a pécsi akadémia filozófiáját, s végigvezette a létesítményen. Megmutatta a minden igényt kielégítő, három pályát, wellness-részleget, edzői és orvosi szobát, öltözőket, edzőtermet magába foglaló csarnokot, a koedukált kollégiumot, valamint az éttermet is.

– Nagy örömmel tettem eleget Rátgéber László meghívásának, szívesen jöttem el hozzá az akadémiára – fogalmazott Zsemberi János. – Nagyon tetszett, amit itt láttam: látszik a létesítményen, hogy alaposan átgondolt tervek alapján készült el, s az akadémia vezetője edzői szemmel álmodta meg az egészet. Minden szempontból funkcionális, minden a megfelelő helyen van. Jól éreztem magam, öröm volt látni a sok gyereket, tele voltak életerővel az épületek. Az pedig különösen jóleső érzéssel töltött el, hogy miközben sétáltunk az akadémián, egymás után találkoztunk korábbi kosaras sztárokkal. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy velük együtt, a tudásukat, tapasztalatukat felhasználva nevelik az utánpótlást. Gyönyörű környezetben voltam, éreztem a pozitív kisugárzást.

Hirdetés

– Zsemberi János nagyon nagy kaliberű ember, megtisztelő, hogy elfogadta a meghívásunkat és itt járt nálunk az akadémián – mondta Rátgéber László. – Az, amit ő Topolyán véghezvitt, egyenesen szenzációs, s nagyon örülök annak, hogy tetszett neki, amit nálunk látott, tapasztalt. Úgy érzem, hogy ez egy komoly együttműködés kezdete.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Elhunyt idősebb Cseh László

Következő sztori

Megmentő a(u)kció indul a Nick Galériáért

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)