Címlap Sport A sportszerűs...

A sportszerűség háttérbe szorult, játszania kell a Kozármislenynek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban szabadultak a HR-Rent Kozármisleny NB III-as labdarúgócsapatának játékosai a 10-14 napos karanténból, s máris bajnokit kell játszaniuk: a vasárnapi ellenfél, a Hódmezővásárhely nem bólintott rá a mislenyiek halasztási kérelmére. Nincs mese, a pályán kell revánsot venni!

Senki sem lepődött meg azon, hogy a kozármislenyi futballistákat is elérte a koronavírus-járvány. A csapat karanténba került, amelyből most, a napokban szabadulnak/szabadultak a játékosok. Tíz–tizennégy napot töltöttek otthon, ahol nyilván nem volt lehetőségük a normális edzésre, ezért a klub vezetősége arra kérte a vasárnapi ellenfelet, a Hódmezővásárhely együttesét, hogy halasszák el a bajnokit.

A válasz nemleges volt.

– A csapat nagy része most már rendelkezésre áll, de vannak még játékosok karanténban – ecsetelte a jelenlegi helyzetet a Pécs Aktuálnak Magyar Márk, a HR-Rent Kozármisleny klubigazgatója.Olyan futballistánk is van, aki úgy megy Hódmezővásárhelyre, hogy tesztelték, de az eredménye még nincs meg. Az edzéseket kedden kezdtük el, de csak csütörtökön tudtunk olyan létszámmal és intenzitással dolgozni, ami az optimális helyzethez közelít. Ebben a szituációban úgy éreztük, az egészség megóvása érdekében, a sportszerűség jegyében jobb lenne, ha ezt a meccset elhalasztanánk, sajnáljuk, hogy ellenfelünk ebbe nem ment bele. Reméljük, hogy csapatunk csattanós választ ad vasárnap a pályán!

A két NB II-es baranyai csapat, a PMFC és a Szentlőrinc is erősített a napokban. A pécsiek a 28 éves rutinos középpályást, Tölgyesi Viktort szerződtették, aki Kecskeméten mutatkozott be az élvonalban, játszott Békéscsabán, Gyirmóton és Tiszakécskén is. A szentlőrinciek egy régi-új játékost tudhatnak ismét a keretben, a 23 éves középpályás, Nikics Nemanja ugyanis tavaly tavasszal még őket erősítette, innen ment a PMFC-hez, ahonnan most a több játéklehetőség reményében visszatért.