Címlap Sport A Szentlőrinc...

A Szentlőrinc házigazda lesz, a PMFC a Halinál vendégeskedik

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztusban őrült rohanásra kényszerültek az NB II-es labdarúgócsapatok, hét fordulót zavartak le gyors egymásutánban. A válogatott szünet miatt lehetett egy picit szusszanni, most vasárnap azonban folytatódik a bajnokság: a Szentlőrinc itthon, a PMFC idegenben játszik.

A Szentlőrincnek kétszer már sikerült nyernie hazai pályán (ami továbbra is Kozármislenyt jelenti), a Gyirmót és a Kaposvár ellen is megszerezte a három pontot, csak a Vasassal szemben maradt üres a marka Marián Sluka együttesének. Most, a nyolcadik fordulóban azt a Soroksárt fogadják a lőrinciek, amely nem tartozik a verhetetlen kategóriába: egyetlen ponttal gyűjtött csak többet náluk.

– Nem szabad elfelejteni, hogy egy masszív, jó csapat lesz az ellenfelünk, amelyben több Fradi-nevelés is helyet kap, és akadnak jelentős rutinnal rendelkező játékosok is. Nincs mese, hazai pályán nekünk mindenkivel szemben arra kell törekednünk, hogy megszerezzük a három pontot, csak így érhetjük el a célunkat. Ehhez továbbra is száz százalékos koncentrációra, szervezett, bátor futballra lesz szükség, csak így nyerhetünk! – fogalmazott Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője.

A PMFC-re nagy csata vár vasárnap. Szombathelyre utazik ugyanis Vas László együttese, s ez a kirándulás embert próbáló feladatnak ígérkezik: a Mátyus János által irányított Haladás ugyanis hazai pályán nagyon kellemetlen ellenfél, sok szurkoló segíti a lelátóról.

– Nagy hagyományokkal rendelkező bajnoki mérkőzés elé nézünk, amely során egy remekül felkészített Haladással találkozunk vasárnap idegenben – mondta Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Meggyőződésem, hogy a szombathelyiek játékosállományukból és lehetőségeikből kifolyólag bátran számolhatnak a bajnokság első három helyének valamelyikével. A keretükben több korábbi NB I-es labdarúgó szerepel, akik a fiatalokkal kiegészülve jó közösséget alkotnak. Az eddigiek során is az attraktív támadófutball volt rájuk jellemző, ettől függetlenül nem feltartott kézzel megyünk Szombathelyre. Próbálunk ezúttal is a lehető leghatékonyabban felkészülni és az eredmény tekintetében a legtöbbet kihozni a mérkőzésből.
Miután az utóbbi időszakban drasztikusan nő a koronavírus-fertőzöttek száma, mindkét baranyai csapatnál arra kérik a szurkolókat, hogy lehetőség szerint viseljenek szájmaszkot a mérkőzéseken. Ez egyelőre nem kötelező sem a Szentlőrinc, sem a PMFC hazai meccsein, de erősen ajánlott.

A 8. forduló programja (szeptember 13., vasárnap): Szentlőrinc–Soroksár (16.30), Szombathelyi Haladás–PMFC (17.00), Budaörs–Kaposvár, Gyirmót FC Győr–DEAC, Szolnok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Békéscsaba–Nyíregyháza, Kazincbarcika–ETO FC Győr, DVSC–Ajka, Siófok–Vasas, Csákvár–Dorog.

Az NB III. Közép-csoportjában a HR-Rent Kozármislenyre is vasárnapi bajnoki vár. Jelena Richárd együttese a Budapest Honvéd MFA II. vendége lesz: az utóbbi fordulókban mindkét csapat veretlen maradt, kérdés, ezúttal kinek jön ki jobban a lépés.