Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A három NB II-es baranyai labdarúgócsapat közül kettő ma délután lejátszotta aktuális bajnokiját: a Szentlőrincnek nem termett babér Siófokon, a HR-Rent Kozármisleny viszont pontot rabolt Miskolcon. Utóbbi azt jelenti, hogy ha a PMFC győz holnap, növeli előnyét a tabella élén!

A pécsi piros-feketék meccsére még várni kell egy napot, a PMFC hétfőn lép pályára, 20 órakor a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja. Az éllovas számára nagyon jó hír volt, hogy a HR-Rent Kozármisleny ma délután megfricskázta Miskolcon a DVTK-t: miután a diósgyőriek nem tudtak nyerni, a PMFC egy hétfő esti győzelemmel növelheti előnyét a tabella élén. Érdemes lesz tehát kimenni szurkolni, más kérdés, hogy a késői kezdés nem túl közönségbarát megoldás ebben a hűvösben.

S ha már szóba került a Kozármisleny: nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy idegenben 1-1-re végzett a feljutásra apelláló DVTK-val. A hazaiak a meccs hajrájához közeledve egy öngóllal szereztek vezetést, de előnyüket nem tudták megtartani, mert Bartha László az utolsó percekben egyenlített.

A jó passzban lévő Szentlőrinc a Siófok vendége volt, és sajnos megszakadt a három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata. A házigazdák elég magabiztosan húzták be a meccset, az első félidőben vezetést szereztek, s bár a második közepén a lőrinciek egyenlítettek, egy perccel később már ismét a Balaton-partiaknál volt az előny. A Szentlőrinc ezen a bajnokin nem játszott jól, így nem volt esélye a pontszerzésre.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép-csoportjában a PTE-PEAC ugyan hazai pályán játszott, mégsem tudta tovább növelni pontjai számát: a Paks II. némi meglepetésre 2-0-ra győzött.

Eredmények: Siófok–Szentlőrinc 2-1 (gólszerzők: Farkas B. 33. perc, Eördögh 64. perc, ill. Varga B. 63. perc – öngól), DVTK–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Füredi 71. perc – öngól, ill. Bartha 87. perc), PTE-PEAC–Paks II. 0-2.

Bár a DVTK-ban korábbi válogatott futballisták is pályára léptek, mint például Koman Vladimir, ez sem volt elég a Kozármisleny ellen (Fotó: DVTK)