Ha Szentlőrincen fotó készül a mérkőzés után, az jót jelent: tavasszal a negyedik bajnokijukat is megnyerték a piros-feketék (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport A szentlőrinc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A válogatott mérkőzések miatt az élvonalban és a másodosztályban szünet van, a labdarúgó NB III-ban azonban zajlik az élet: a Szentlőrinc rangadót nyert hazai pályán, a PTE-PEAC és a Mohács pedig döntetlent ért el.

A Szentlőrinc a bajnoki címre hajt, vissza akar kerülni az NB II-be, vagyis a PMFC és a Kozármisleny mellé, s miután az Iváncsával nagy csatát vív az aranyéremért, nem szabad hibáznia. Ma kemény mérkőzés, igazi rangadó várt a tabella második helyén álló piros-feketékre, ugyanis a harmadik helyezett Dunaföldvárt fogadták. A meccs elején úgy tűnt, nem lesz nehéz megszerezni a három pontot, a házigazdák ugyanis hamar kétgólos előnybe kerültek. A vendégek azonban nem sokkal később szépítettek, s miután egészen a találkozó hajrájáig nem változott az eredmény, végig kérdéses volt, hogy győz-e a Szentlőrinc. Az i-re a pontot Kiss Krisztián tette fel, aki a 91. percben betalált, s ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A PTE-PEAC számára létfontosságú lett volna a győzelem hazai pályán a szintén a bentmaradásért küzdő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen, de három helyett csak egy pontot szereztek a pécsi fiúk. Hasonló helyzetben volt a Mohácsi TE is, amely a Szekszárdot fogadta, de itt is elmaradt a hazai győzelem, ez a meccs is döntetlenre végződött.

Eredmények: Szentlőrinc–Dunaföldvár 3-1 (gólszerzők: Csörgő 8., Pataki 18. – 11-esből, Kiss K. 91., ill. Bartha 29.), PTE-PEAC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-2 (hazai gólszerzők: Takács 11-esből, Kása), Mohácsi TE 1888–Szekszárd 1-1.