Címlap Hírek Borzalmas tra...

Borzalmas tragédia történt az esztergomi ralin: négy ember meghalt, miután kisodródott egy autó

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A police.hu azt írta: Lábatlan és Bajót között halálos tömegszerencsétlenség történt március 24-én kora délután. Négyen meghaltak, heten - köztük egy gyermek-  pedig megsérültek a balesetben. Az esetről megrázó felvétel is készült - közölte a hirado.hu.

A tragédia miatt a versenyt félbeszakították, a körülmények tisztázása folyamatban van

Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit – számolt be az MTI.

Az M1 Híradója arról adott tájékoztatást, hogy

az autó 11 embert sodort el.

A tragédia helyszínére mentőhelikopterek és mentőautók érkeztek, de a négy ember életét már nem tudták megmenteni. Azt, hogy valójában a nézők rossz helyen álltak-e, még nem lehet tudni. Egy szemtanú elmondása szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket.

Egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, további hatot – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelő testületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.

Magyarország egyik legsúlyosabb ralibalesete

A Skoda Fabia R5 fának csapódott, majd megpördülve a pálya szélén ácsorgó nézők közé csapódott – számolt be róla a Ripost. Az áldozatok egyike egy kislány és anyukája. Egy másik lap, a Bors pedig arról ír, hogy a sofőr és navigátora sokkos állapotban másztak ki a roncsból, a füvön összecsuklottak, majd azért imádkoztak, ne legyen az áldozatok között gyermek.