Címlap Sport A Szentlőrinc...

A Szentlőrincnek nem volt szerencséje, a PMFC-re viszont rámosolygott Fortuna

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt szerencséje a Szentlőrincnek, az utolsó pillanatban kapott góllal szenvedett vereséget hazai pályán, míg a PMFC labdarúgócsapata egy gól nélküli döntetlennel szerzett pontot Siófokon.

Ilyen a futball, mondogatták a nyugodtabb szentlőrinci drukkerek a Tiszakécske elleni bajnoki után – a vehemensebbje nem ezt mondogatta, hanem sokkal cifrábbakat. Kétségtelenül érdekes mérkőzést vívott egymással a két csapat az NB II-ben. A vendégek egy büntetőnek köszönhetően hamar előnybe kerültek, aztán innentől kezdve jött a Szentlőrinc, csak éppen az egyenlítés nem akart megszületni. Egészen a 79. percig, amikor Szabó Máté szép lövése után a kécskei kapuban landolt a labda. A hátralévő negyedórában mentek előre a hazaiak, akik meg akarták szerezni a győzelmet, ám ahelyett, hogy ez sikerült volna, az utolsó pillanatban, a 92. percben jött egy kósza vendégtámadás, amelynek a végén Kiprich a hálóba kotorta a labdát.

A PMFC mérkőzése a végeredmény, a gól nélküli döntetlen alapján nem volt túl izgalmas, de ez a megállapítás csak az első félidőre volt igaz – mondjuk Elek Bence révén ekkor is lőttek egy kapufát a házigazdák. Az utolsó 35 percben aztán egyértelműen a Siófok dominált, úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, mikor szerez gólt. Közel volt hozzá, de egyszer sem sikerült: Kiss Balázs a felső lécet találta el, Elek Bence pedig tizenegyesből sem tudott túljárni Helesfay eszén.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a HR-Rent Kozármisleny idegenben legyőzte a Dvalival, Baturinával, Somáliával felálló Ferencvárost, míg a B Build Mohács kikapott a Honvédtól.

Eredmények: Szentlőrinc–Tiszakécske 1-2, Siófok–PMFC 0-0, Ferencváros II.–HR-Rent Kozármisleny 2-3, Bp. Honvéd-MFA II.–B Build Mohács 4-1.