Szárnyal a kozármislenyi csapat Márton Gáborral, most már reális esélye van a bentmaradásra! (Fotó: Kozármisleny FC/Csobán Róbert)
Címlap Sport Akkorát hajrá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsinórban a harmadik bajnokiját nyerte meg a HR-Rent Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapata, ezzel pedig jelentős lépést tett a bentmaradás felé. A PMFC sajnos most is hozta a tavaszi formáját, a Szentlőrincnek egy pont jutott.

Márton Gábor (és „örökös” segítője, Takács Lajos) csodát tett a Kozármislennyel! Más oka nem lehet annak, hogy a néhány hete még biztos kiesőként aposztrofált csapat olyannyira megtáltosodjon, hogy zsinórban három bajnokit nyerjen – miközben ezt megelőzően huszonkilenc forduló alatt csak ötször örülhetett győzelemnek.

A mislenyiek a Budafok és a Mosonmagyaróvár elleni sikert követően ezúttal a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét múlták felül. Ráadásul nem akármilyen mérkőzésen, a szurkolók bizony nagyon jól szórakoztak! Még harminc perc sem telt el, már két góllal vezettek a hazai kedvencek, majd a második félidő elején szépítettek a vendégek, így megint izgalmas lett a meccs, aztán jött Vogyicska találata a 3-1-hez, amire Rácz révén válaszolt a Szeged, de többre nem futotta az erejéből (3-2).

A PMFC az Ajkához utazott, ami nem sok jót ígért, a házigazdák ugyanis remek formában vannak, a pécsiek viszont nem mondhatják el ugyanezt saját magukról. Esély így is volt a pontszerzésre, mert bár az Ajka még az első félidőben vezetést szerzett büntetőből, az 50. percben Weitner Ádám együttese is tizenegyeshez jutott, Kesztyűs Barna azonban a kapu mellé lőtte a labdát! A meccs végéig maradt az 1-0, ami azt jelenti, hogy a pécsi fiúk a tavasszal lejátszott tizenkét bajnokin mindössze tíz pontot szereztek, ami bizony csak 27 százalékos mutató. Kész szerencse, hogy az ősszel brillíroztak! Jellemző, hogy még a tökutolsó Dorog is jobb tavasszal, hiszen tizenegy szerzett pontnál tart…

A harmadik baranyai csapat, a Szentlőrinc a Haladás vendége volt a 32. fordulóban, s nem mondható rossz eredménynek, hogy egy pontot összehozott Domján Attila együttese. Más kérdés, hogy a lőrinciek számára elég lesz-e a bentmaradáshoz a sok döntetlen?! A Szombathely a második félidő elején vezetést szerzett, ám nem sokkal később Havas Attila révén válaszoltak a vendégek, így 1-1-gyel zárult a mérkőzés.

Döntetlenezett az NB III. Közép csoportjában szereplő PTE-PEAC is, amely a Szolnokot fogadta. Bár a tabellán elfoglalt helyezések, valamint a pécsiek formája hazai sikert ígért, ezúttal nem jött össze a győzelem Lőrinc Antal együttesének.

Eredmények: Ajka–PMFC 1-0 (gólszerző: Szarka 33. perc – 11-esből), HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2 (gólszerzők: Daru 14. perc, Tölgyesi 26. perc, Vogyicska 71. perc, ill. Tóth 52. perc, Rácz 86. perc), Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc 1-1 (gólszerzők: Molnár 50. perc, ill. Havas 59. perc), PTE-PEAC–Szolnok 0-0.