Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sokan ismerték, de talán kevesebben ismerték el Tóth Miklai Tibort. Aki annak ellenére nagyon szerényen dolgozott, oktatta a tanítványait, hogy lett volna mire felvágnia, elvégre profi kick-box világbajnoki címmel is büszkélkedhet. Két éve úgy döntött, hogy vált: Angliában találta meg a számítását, ahol aztán a híres színész-harcművésszel, Scott Adkinsszel is edzett.

Természetesen hívásunk is épp edzés közben találta, ami nem csoda, hiszen nyugodtan kijelenthető, ez az élete. Tóth Miklai Tibor versenyzőként nagyon magas szintet ért el, húszszoros magyar kick-box bajnok, amatőrként ötször volt Európa-bajnoki és háromszor világbajnoki aranyérmes, továbbá 2013-ban a WAKF világszövetség profi világbajnoki címe is az övé lett.

Edzőként is nagyon sikeresen tevékenykedett, rengeteg gyerek köszönhette neki, hogy megszerette a küzdősportokat. Pécsett a TMT Kick Box Team a Szliven áruházban tartotta az edzéseit, ám egy ideje elcsendesedett a terem…

– Két éve úgy döntöttünk a feleségemmel, Nikivel, hogy jobb lesz nekünk némi környezetváltozás, úgyhogy elköltöztünk Angliába, Blackburnbe. Nem igazán éreztem a megbecsülést – beszél szűkszavúan a váltás okáról lapunknak Tóth Miklai Tibor. – Azóta itt vagyunk, és most már nyugodtan kijelenthetem, nagyon jól döntöttünk! Dolgozunk egy gyárban, mert azért rögtön hozzá kell tennem, itt sem fenékig tejföl az élet, emellett pedig egy arab barátommal egy éve nyitottunk egy közös edzőtermet.

Aminek különösen örül, hogy az edzőterem is nagyon jól megy! Sokan látogatják, közel ötven tanítványa van – hamar híre ment, hogy nem akármilyen edző érkezett Blackburnbe.

– Nagyon élvezem az itteni edzősködést, boldognak érzem magam. Kőkemény versenyzésre készítem fel a tanítványaimat, szeptember 17-én például mi szervezünk egyet, novemberben pedig megyünk az olaszországi világbajnokságra. Emellett hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az idén már én vagyok a WFC szervezet angliai vezetője, ami azt jelenti, hogy amatőr és profi versenyeket szervezhetek a szövetség égisze alatt, továbbá összerakhatok egy angol WFC-válogatottat.

S ha mindez nem lenne elég, a közelmúltban egy igazi világsztárral is összehozta a sors! Meghívást kapott ugyanis az angol színész-kaszkadőr-harcművész, Scott Adkins szemináriumára. Adkins egyik legismertebb szerepe az orosz börtönharcos Yuri Boyka a Vitathatatlan című filmekben.

– Amellett, hogy nagyon sokat beszélgettünk, együtt edzettünk, ami óriási élmény volt számomra! Tényleg remek harcművész, három órán át gyakoroltunk. A végén pedig azt mondta, hogy ennek lesz még folytatása. Kíváncsian várom, mire gondolt!

Hamar híre ment, hogy jó edző érkezett, sokan járnak hozzá a terembe
Egy boldog pár: feleségével, Nikivel nagyon jól érzik magukat Blackburnben