Címlap Sport Apait-anyait ...

Apait-anyait beleadott a PMFC, de kikapott Debrecenben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dicséretet érdemel a PMFC labdarúgócsapata, mert maximális erőbedobásra kényszerítette a tabella éllovasát, a Debrecent. A piros-feketék lőttek egy gólt, de ez kevés volt. Dzsudzsák 13 év után visszatért a Lokiba, s gyorsan adott egy gólpasszt.

Ez a bajnoki elvileg Dzsudzsák Balázsról szólt, hiszen a 108-szoros válogatott most tért vissza a DVSC-be, ám szerencsére a PMFC-nek – többé-kevésbé –  sikerült ellopnia a show-t. Vas László együttese bátran és agresszíven futballozott, helyzeteket alakított ki, s a második félidőben ki is tudott egyenlíteni. Sajnos ez nem ért pontot. A folytatásban ugyanis a debreceniek még kétszer betaláltak, s végül 3-1-re győztek, ezzel pedig továbbra is hibátlanok hazai pályán.

Az M4 Sport által élőben közvetített mérkőzésen a 73. percben jött el Dzsudzsák pillanata – Kondás Elemér pályára küldte a debreceni közönségkedvencet. Óriási ováció fogadta, s Dzsudzsi nem sokat tétlenkedett: pár perccel később kis híján gólpasszt adott, majd miután ez a helyzet kimaradt, fejeltetett egy gólt Kinyikkel. Hiába, jó az a bal láb.

DVSC–PMFC 3-1 (1-0)

Labdarúgó NB II., 10. forduló. Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4180 néző. Vezette: Németh Á. DVSC: Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi (Tischler, 84.), Bényei, Varga J., Ferenczi – Bárány (Dzsudzsák, 73.), Sós (Bévárdi, 56.). Vezetőedző: Kondás Elemér. PMFC: Helesfay – Sági (Króner, 16.), Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó, Adamcsek, Hegedűs (Tihanyi, 75.) – Kónya, Geiger (Óvári, 59.). Vezetőedző: Vas László.

9. perc: Ferenczi kanyarított középre a bal oldalról, Sós pedig 7 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-0).

52. perc: Hegedűs lövése után a kapu közepében kötött volna ki a labda – ha Kinyik nem ment a gólvonalon.

62. perc: Poór rántotta le Adamcseket a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Adamcsek váltotta gólra (1-1).

67. perc: Ferenczi ismét pontosan adott be balról, ezúttal Bárány fejelte a labdát a kapuba (2-1).

81. perc: Dzsudzsák ívelt középre egy bal oldali szabadrúgásból, Kinyik 4 méterről fejelt a pécsi kapuba (3-1).

Kiemelt fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló