Címlap Sport Az Ajaxtól „i...

Az Ajaxtól „igazolt” a PMFC: Jámbor László lett a pécsi klub sportigazgatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Neves, nemzetközi szinten is elismert sportszakember erősíti mostantól a PMFC-t: a klub hivatalos honlapján bejelentették, hogy Jámbor László lett a sportigazgató. A piros-feketék felnőtt csapata szombaton lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését, ugyanígy tett a HR-Rent Kozármisleny is.

Az erőnléttel innentől kezdve nem lehet probléma a PMFC-nél! Legalábbis ha Jámbor Lászlón múlik, akkor biztosan nem lesz, ugyanis kiváló, nemzetközi szinten is ismert és elismert szakember csatlakozott a piros-feketék stábjához. A korábbi profi kosárlabda játékos és edző több mint három évtizede a labdarúgásban tevékenykedik, a teljesítménynövelés szakértője, erőnléti edző. Az Ajax Amszterdammal egészen hihetetlen eredményeknek volt részese, Bajnokok Ligája-, UEFA Kupa-, Világkupa- és Európai Szuperkupa-győztesnek vallhatja magát, s olyan világhírű vezetőedzők mellett dolgozott, mint Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Morten Olsen és Ronald Koeman. Hollandián kívül dolgozott Szaúd-Arábiában, Monacóban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Törökországban, Üzbegisztánban és Grúziában, de volt az MLSZ sportágfejlesztési igazgatója is, a nemzeti válogatottnál pedig asszisztensedző és teljesítményfejlesztési menedzser.

A pécsi klubnál nem csak ez volt az egyetlen személyi változás. Az NB II-es felnőtt csapatnál három játékostól – végleg vagy időlegesen – elköszöntek: közös megegyezéssel szerződést bontottak Hornyák Marcellel, megköszönték Gyurkits Gergő munkáját, továbbá meghosszabbították Svedyuk Alex szerződését, aki tavasszal ideiglenesen a BFC Siófoknál folytatja pályafutását.

A piros-feketék tegnap lejátszották az első idei edzőmeccsüket, szombaton a horvát harmadosztályban szereplő Vukovar csapatával találkoztak a Stadion utcai műfüvesen. A pécsi szurkolóknak tetszett, amit láttak, nagyot küzdött Kulcsár Árpád együttese (a vezetőedzőt betegség miatt Németh Zsoltnak kellett helyettesítenie), amely végül ennek ellenére 2-1-es vereséget szenvedett.

PMFC–HNK Vukovar 1991 1-2 (0-0)

PMFC, 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. PMFC, 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas B. – Soós (Ócsai, 65.). Edző: Németh Zsolt.
Pécsi gólszerző: Szabó M.

Pályára lépett a kiváló őszi szezont produkáló HR-Rent Kozármisleny is, amely Telkiben a szintén NB II-es Gyirmóttal találkozott. A vezetőedző, Aczél Zoltán annak ellenére sem volt elégedetlen, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett.

HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr 1-2 (0-2)

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Szabó B., Gajág, Horváth D., Turi – Nagy E., Major – Vajda, Hegedűs, Molnár – Kirchner. Cserék: Lékai, Schuszter, Balogh, Kósa, Füredi, Gonda, Beke, Koszovcsuk, Miknyóczki, Vogyicska, Horváth P., Rácz, Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Kozármislenyi gólszerző: Daru.