Címlap Sport A kötelezőt l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kemény napjai vannak az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának, hiszen két fronton kell helyt állnia: egyrészt a bajnokságban, másrészt az Európa Kupában. Úgy tűnik, megy ez együtt is!

Három nappal ezelőtt még Törökországban, a Kayseri otthonában vívtak nagyon kemény meccset a pécsi lányok, most vasárnap pedig már a bajnokságban kellett pályára lépniük. Kész szerencse, hogy ezúttal olyan ellenféllel találkoztak, akivel szemben kötelező volt a győzelem hazai pályán, és ezt szépen abszolválták is. A Szigetszentmiklós elleni mérkőzésen, ami 94-61-es győzelemmel ért véget, nem kellett csapágyasra hajtani a meghatározó játékosokat, sok lehetőséget kaptak a saját nevelésű fiatalok, akik meghálálták a lehetőséget: Laczkó Sára és Rátkai Eszter is odatette magát, és nem maradt pont nélkül Halmágyi Kata sem.

A pécsi női kosárlabdacsapat mostantól a csütörtökön előtte álló mérkőzésre koncentrál, ami nagyon fontos lesz! Jön ugyanis a Kayseri elleni visszavágó a nemzetközi porondon: tizenegy pontos hátrányt kell ledolgozni az NKA Arénában. Ha a szurkolók támogatásával sikerül, Weningerék bejutnak a legjobb négy közé az Európa Kupában – ez nagy durranás lenne!

Jovan Gorec: – Megfelelő meccset játszottunk, bár nehéz volt összeszedettnek lennünk a hosszú törökországi túra után. Mindenesetre a motivációnk erősödése az eredményen is meglátszott, ezért gratulálok a lányoknak!

NKA Universitas Pécs–BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 94-61 (27-12, 13-16, 21-20, 33-13)

NKA Universitas Pécs: Tadic 7/3, Laczkó 12/6, Mérész 10, M. Williams 6, P. Williams 15. Csere: Wallace 23/15, Weninger 4, Kiss A. 6, Smailbegovic 4, Rátkai 5/3, Simon Zs., Halmágyi Kata 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.