Címlap Sport Az életéért h...

Az életéért harcol a Pécsi VSK férfikosárlabda-csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha nem kapja össze magát a három évvel ezelőtt még bajnoki bronzérmet ünneplő PVSK-Veolia kosárlabdacsapata, könnyen lehet, hogy jó ideig nem látunk Pécsett A-csoportos férfimeccset. Egy hajszál választja el a vasutasokat a kieséstől – ma győzniük kell a Paks ellen hazai pályán, hogy maradjon remény.

A 2019-ben 100 éves PVSK, és az ugyanekkor 75 esztendős férfikosárlabda-szakosztály nem ezt érdemelte. A dicső múlthoz sokkal inkább passzolt a három évvel ezelőtti bajnoki bronzérem, mint a mostani szereplés – ez méltatlan a klubhoz, nagy kár, hogy ezt nem mindenki érzi át.

A vasutasok most odáig jutottak, hogy egy ki-ki párharc során kell kicsikarniuk a bentmaradást. A Paks elleni, két győzelemig tartó csata első felvonását annak rendje és módja szerint simán elbukták idegenben (95-77), így a szerdai hazai mérkőzés nagy kérdése az, hogy lesz-e harmadik meccs, marad-e sansz a megmenekülésre.

– Én abszolút képesnek tartom arra ezt a csapatot, hogy holnap egyenlítsen, sőt, arra is, hogy megnyerje a Paks elleni párharcot – mondta a Pécs Aktuálnak Bán Gábor. – Ebben a helyzetben én, mint ügyvezető már semmit nem tehetek, nagyon bízom benne, hogy a játékosok átérzik, milyen súlyos helyzetbe kerültünk, és mindent megtesznek azért, hogy sikerrel vegyük ezt az akadályt. Arra kérem a szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki a csarnokba, és segítsenek a srácoknak kiharcolni a győzelmet, nagy szükségünk lenne rájuk!

A pécsi csapatot immár – a tulajdonosok döntésének köszönhetően – egy tapasztalt horvát szakember, Drazen Brajkovic irányítja, akinek az érkezése jelentős változásokat hozott.

– Fegyelmet és szigort hozott, valamint leegyszerűsítette a támadó- és védőjátékunkat. Ő egy igazi megszállott Sibenikből, onnan, ahonnan például Drazen Petrovic és sok más kiváló kosaras indult. Nagyon bízom benne, hogy el tudja hitetni a játékosokkal, hogy győzni tudnak szerdán, és hogy meg tudják nyerni ezt a párharcot!

A szerdai mérkőzés 18 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ha lesz harmadik összecsapás, arra szombaton (18.00) Pakson kerül sor.