Címlap Sport Az első akadá...

Az első akadályt sikerrel vették a pécsi lányok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerű hangulatban, magabiztos, ellentmondást nem tűrő játékkal győzött az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a Csata ellen a negyeddöntő első mérkőzésén. Szerdán jön a párharc második felvonása.

Az első negyedben volt csak izgalmas az NKA Universitas PEAC–Ludovika-FCSM Csata negyeddöntős párharc első mérkőzésen, amelyre Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban került sor. Mondjuk senki sem bánta, hogy nem volt egy körömrágós meccs. A nehézkes nyitófelvonás (20-20) után szórakoztatóan, lendületesen játszottak a pécsi lányok, akik maximálisan kiszolgálták a közönségüket – a hangulatra pedig rátett egy, sőt, inkább két lapáttal a PTE Brass Band a kiváló muzsikájával. Simán, 81-50-re nyert végül Csirke Ferenc együttese, amely sikerrel vette az első akadályt, s készülhet a szerdai folytatásra.

Csirke Ferenc: – Fantasztikus mérkőzést játszottunk. Nem szeretem a közhelyeket, de ezzel is csak 1-0 az állás, úgyhogy ugyanúgy fel kell készülnünk a jövő szerdai találkozóra, mint a maira. A Csata sokkal jobban is tud játszani ennél, ezért nehezebb mérkőzésre számítok. Ma viszont maximálisan végrehajtották a lányok azt, amit megbeszéltünk, főleg védekezésben. Ezen a téren extrát nyújtottunk a második és a harmadik negyedben. Ez a playoff, nem zártunk le semmit, megyünk tovább. Szeretnék külön köszönetet mondani a szép számban összegyűlt szurkolóinknak, nagyszerű hangulatot teremtettek. Remélem, jövő pénteken nem találkozunk velük…

Simon Zsófia: – Nagyon örülök, hogy ilyen pontkülönbséggel tudtunk nyerni, kellett már nekünk, hogy egy kicsit felszabadultan tudjunk játszani. Az volt a legfontosabb, hogy ennyire motiváltak voltunk. Akkor kezdtünk a legjobban játszani, amikor fejben rendben voltunk, és ekkor alakítottuk ki ezt a pontkülönbséget is.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az NKA Universitas PEAC javára. A második meccsre március 23-án, szerdán 19 órakor kerül sor Budapesten.

NKA Universitas PEAC–Ludovika-FCSM Csata 81-50 (20-20, 22-6, 20-11, 19-13)

Női kosárlabda NB I., negyeddöntő, 1. mérkőzés. NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/3, Wentzel 9/3, Marshall 10, Nelson 7, Kiss V. 27/3. Csere: Sarok 5/3, Simon Zs. 9/3, Szücs R. 3/3, Brajkovic, Laczkó, Selcova 2, Olawuyi. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Ludovika-FCSM Csata: Böröndy 10, Horváth B. 3/3, Lelik, Dean 12, Zele 14/3. Csere: Strausz 2, Toman 1, Gyöngyösi 4, Angyal, Hegedüs 4. Vezetőedző: Tursics Krisztián.