Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó szakaszához érkezett a bajnokság a pécsi női kosárcsapat számára, hiszen Csirke Ferenc tanítványai a harmadik helyért küzdenek a DVTK-val. A két győzelemig tartó párharcban immár 1-0-ra Kiss Virágék vezetnek, miután a Lauberben egy remek meccsen két vállra fektették ellenfelüket.

Nem mostanában szerzett érmet a bajnokságban a pécsi női kosárlabdacsapat: legutóbb a 2013/2014-es szezon végén lett második a PEAC. Egy évvel később még volt esély egy bronzra, amit sajnos a Győr elhappolt, azóta viszont se kép, se hang.

Most viszont újra itt az esély, a lányokon pedig látszik, hogy élni akarnak ezzel a lehetőséggel! Az alapszakaszban kiharcolt harmadik helynek köszönhetően a Szekszárddal szemben 2-1-re elveszített elődöntőt követően hazai pályán kezdhették a DVTK elleni bronzcsatát – aminek egy kiélezett párharc esetében rendszerint jókora jelentősége van! Nem volt ez másképp most sem: az NKA Universitas PEAC hatalmas harcot vívott a vendégekkel, amely során biztosan segítettek a pécsi szurkolók. A mérkőzés egyértelműen a második negyedben dőlt el, amit 12 ponttal nyertek meg a házigazdák (26-14), ezt az előnyt pedig megtartották a meccs végéig, sőt, még meg is fejelték egy picivel. A győzelem értékét növeli, hogy pécsi oldalon sérülés és betegség miatt hiányzott Szücs Réka és Sarok Nikolett is, így csak hét játékost forgathatott a szakmai stáb.

– Úgy nyertük meg a mérkőzést, ahogy előre megtippeltem: a szívünknek és a közönségünknek köszönhetően – értékelt Csirke Ferenc, a pécsi csapat vezetőedzője. – Nem is értem, honnan van ennyi energiájuk a lányoknak, főleg edzés nélkül. De hát ennyit tesz a hazai pálya, a bronzcsata, amikor mindent félre kell tenni. Maximum egy hét van vissza a szezonból, ki kell bírni, az első lépést mindenesetre megtettük. Taktikailag is meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket, de alapvetően a szív győzelme volt ez!

A két győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet az NKA Universitas PEAC. Folytatás április 20-án, szerdán Miskolcon.

NKA Universitas PEAC–DVTK 77-63 (15-15, 26-14, 15-13, 21-21)

NKA Universitas PEAC: Dudásová 8/3, Marshall 16/6, Wentzel 13/3, Nelson 14, Kiss V. 12. Csere: Simon Zs. 10/9, Brajkovic 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc. DVTK: Bernáth 2, Aho 6/3, Green 24, Jovanovic 14/6, Vorpahl 5/3. Csere: Kányási 6, Kuster 6, Kiss A. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A szurkolók sokat segítettek a csapatnak