Címlap Sport Az érem nem j...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Budapesten, a BOK Sportcsarnokban megrendezett négyes döntőjének második napján a bronzéremért harcolhatott az élvonalban szereplő pécsi csapat, az NKA Universitas Pécs: a Falco ellen nem sikerült a bravúr, így végül negyedik helyen végzett Csirke Ferenc együttese.

A négyes döntő első napján, szombaton eldőlt, hogy az első két helyről lemondhatnak a pécsi srácok, hiszen kikaptak a Szolnoktól. Innentől kezdve csak az volt a kérdés, hogy meg tudják-e kaparintani a bronzérmet, amihez a Szegedtől váratlan vereséget szenvedő Falcón keresztül vezetett az út.

A bajnoki alapszakaszt megnyerő, magyar válogatott játékosokkal és kiváló légiósokkal teletűzdelt, bombaerős Szombathely végül túl nagy falatnak bizonyult – de ez volt a realitás. Az első negyedben nagyon sok pontot kaptak Kovács Péterék (ugyanúgy, mint az elődöntőben), az első tíz perc után rosszul állt a szénájuk, de a másodikban megmutatták, hogy nem véletlenül vannak itt ebben a mezőnyben. A nagyszünetben 50-40-et mutatott az eredményjelző, nem volt tehát minden veszve, de a folytatásban azért megmutatkozott, hogy tapasztalatban és fizikumban is van különbség a két csapat között. A harmadik negyed végére eldőlt a mérkőzés (79-62), a Falco végül megszerezte a bronzérmet, a pécsi fiúk pedig a negyedik helyen zártak a Magyar Kupában, ami első nekifutásra nagyon szép eredmény!

A Magyar Kupa négyes döntője egyébiránt nagyon nívós, színvonalas, élvezetes esemény volt, köszönhetően többek között annak, hogy a szpíkerek, műsorvezetők egyike egy pécsi fiatalember, a kosárpályák, -rendezvények környékén jól ismert Petz Gábor volt! Kollégájával kiválóan „dobálták egymásnak a labdát”, adták-vették a szót, csodás hangulatot teremtettek az impozáns BOK Sportcsarnokban. Jó volt ott lenni szurkolónak, játékosnak egyaránt!

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–NKA Universitas Pécs 101-81 (28-18, 22-22, 29-22, 22-19)

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, 3. helyért. Budapest, BOK Sportcsarnok. Vezette: Makrai Márton, dr. Mészáros Balázs, Ádám József. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Tanoh Dez 12/6, Benke Sz. 10, Pot 4, Krivacevic 5, Tiby 6. Csere: Pongó Ma. 17/9, Perl 25/6, Jordano 13/9, Keller 9, Kovács B., Verasztó. Vezetőedző: Milos Konakov. NKA Universitas Pécs: Nikolic 8/3, Walker 10, Durmo 8/3, Manjgafic 19/6, Herger 2. Csere: Kovács P. 6/3, Scherer 5/3, Henry 15, Kerpel-Fronius 6, Benke K. 2, Rátgéber T., Lados. Vezetőedző: Csirke Ferenc.