Címlap Koronavírus Az MLSZ nem e...

Az MLSZ nem engedett: lesz vasárnap PMFC–Szentlőrinc!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nem járult hozzá, hogy későbbi időpontra halasszák a PMFC–Szentlőrinc bajnokit, így vasárnap összecsap a két NB II-es baranyai labdarúgócsapat.

Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, a PMFC – a Szentlőrinccel történt közös megállapodás értelmében – halasztási kérelemmel fordult az MLSZ-hez. A pécsiek azért nem akartak pályára lépni vasárnap, mert koronavírusos megbetegedések miatt jó néhány játékosukra nem számíthatnak: a klubtól kapott tájékoztatás szerint kilenc futballistát és két stábtagot kénytelenek nélkülözni.

A kérelemmel kapcsolatos MLSZ-határozat ma megérkezett a két klubhoz, ebben pedig az áll, hogy a szövetség nem járul hozzá a kezdési időpont módosításához. Az indoklásban azt is hozzáteszik, hogy „Az MLSZ Elnökségének 129/2021. (07. 27.) számú határozata alapján a 2021/2022-es bajnoki évadban koronavírus-fertőzéssel érintett egyetlen sportszervezet sem kérheti mérkőzése elhalasztását a fertőzésre hivatkozva”.

– Természetesen elfogadjuk az MLSZ döntését, egyúttal megköszönjük a Szentlőrinc ez ügyben tanúsított sportszerű hozzáállását – reagált a szövetség határozatára Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – Az orvosi stábunk javaslatára fordultunk kérelemmel a versenybizottsághoz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a jelenlegi vírusvariáns esetében rövidebb a betegség lefolyása és az ezzel kapcsolatos protokoll is, úgyhogy könnyen lehet, hogy lesznek visszatérők, de az biztos, hogy a keretünk nem lesz teljes a vasárnapi mérkőzésre.

– Ez a két klub itt van egymás mellett, úgy gondolom, normális viszonyt kell ápolnunk, ráadásul a sportszerűség is azt kívánta, hogy beleegyezzek a halasztás kérelmezésébe – fogalmazott Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc szakosztályvezetője. – Sajnálom, hogy az MLSZ nem járult hozzá, hogy későbbi időpontban játsszuk le a mérkőzést.

Vasárnap 13 órakor tehát a PMFC és a Szentlőrinc számára is megkezdődik a 2022-es tavaszi szezon! Reméljük, hogy nem lesz cudar hideg, és sok szurkoló lesz majd a lelátón!