A pécsi szurkolók a fővárosba is elkísérték a kedvenceket – nagyon sokat segítettek a lelátóról! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Az MTK sem tu...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon fontos bajnokin szerzett pontot a PMFC NB II-es labdarúgócsapata, amely az egyértelműen a feljutásra hajtó MTK otthonában döntetlenezett! A Szentlőrinc hazai pályán kétszer is vezetett az Ajka ellen, mégis kikapott, a HR-Rent Kozármisleny pedig ikszelt az ETO-val.

Nehéz feladat előtt állt a PMFC a 17. fordulóban, hiszen ahhoz az MTK-hoz látogatott, amely ezen a szinten kiváló kerettel rendelkezik, és egyértelmű célja a visszajutás az élvonalba. Az eddigi eredmények alapján azonban a pécsieknek semmitől sem kellett tartaniuk, hiszen a mezőnyben egyedüliként ők veretlenek, senki sem tudta még legyűrni őket, nem mellesleg a második helyről várták ezt a meccset, míg a fővárosiak a harmadikak voltak.

Mindez ma sem változott! Weitner Ádám együttese ugyanis bizonyította, hogy fel tud nőni bármilyen feladathoz, és nem véletlen, hogy ott tart, ahol. Bár az MTK szerzett vezetést a korán lejátszott bajnokin (11.30-kor kezdődött), a pécsi srácok már az első félidőben egyenlítettek. A szünet után mindent megtettek a házigazdák azért, hogy újra előnybe kerüljenek (lőttek is egy gólt, ám azt les miatt nem adták meg), de ők sem tudták két vállra fektetni a nagyot küzdő piros-feketéket! A vége 1-1 lett, ami azt jelenti, hogy a PMFC a bajnokság feléhez közeledve is veretlen, nem mellesleg továbbra is a második, feljutást érő helyen áll. Minden elképzelhető, merjünk nagyot álmodni!

A Szentlőrinc olyan csapatot fogadott, amely ellen még sosem tudott nyerni, sőt, még pontot sem tudott szerezni: az Ajka mind a négy eddigi egymás elleni meccset megnyerte. Persze mindenki úgy volt vele, nem jelent az semmit, hogy mire ment egymással a két együttes mondjuk a 2020/2021-es szezonban, a lényeg az, hogy mi lesz ezen a mérkőzésen! Nagyon úgy tűnt, hogy vége az ajkaiak mumuskodásának, a lőrinciek ugyanis hamar vezetést szereztek, s bár a vendégek még az első félidőben egyenlítettek, a szünet után nem sokkal ismét a házigazdáknál volt az előny. A folytatás azonban olyan volt, mint egy rémálom! Az Ajka ugyanis egy percen belül egalizált, nem sokkal később pedig fordított, s miután Keresztes Bencét kiállították, mindenki tudta, hogy már a vendégeknek áll a zászló. Ennek ellenére Jeremiás Gergő csapata mindent megtett a pontszerzésért, az ötperces hosszabbításban többször is közel állt a gólhoz, de a vendégek kapusa mindent fogott.

A harmadik NB II-es baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny azért küzdött az ETO FC Győr elleni hazai bajnokin, hogy lezárja hatmeccses nyeretlenségi sorozatát. Nagyon úgy nézett ki, hogy sikerülni fog, az első félidő végén ugyanis vezetést szereztek a házigazdák, és előnyüket egészen a meccs hajrájáig meg tudták őrizni. Ekkor azonban az ETO egyenlített, ami végül azt jelentette, hogy a két csapat megosztozott a pontokon.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC a Ferencváros második csapatát fogadta, s a pécsiek egy hajrában lőtt góllal megszerezték hatodik győzelmüket, aminek köszönhetően immár a mezőny első feléhez tartoznak.

Eredmények: MTK–PMFC 1-1 (gólszerzők: Stieber 18. perc, ill. Hadaró 27. perc), Szentlőrinc–Ajka 2-3 (gólszerzők: Filipovic 16. perc, Szabó M. 53. perc – 11-esből, ill. Csemer 39. perc, Kovács N. 54. perc, Gaál 59. perc – 11-esből; kiállítva: Keresztes 69. perc), HR-Rent Kozármisleny–ETO FC Győr 1-1 (gólszerzők: Beke 45. perc, ill. Kovács K. 79. perc), PTE-PEAC–Ferencváros II. 1-0 (gólszerző: Gelencsér G. 87. perc).