Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Törökországban aratott Európa Kupa-győzelem után nem maradt elég muníciója a pécsi női kosárcsapatnak arra, hogy nyerjen Győrben.

Nagyon sűrű a programja az NKA Universitas PEAC női kosarasainak, hiszen a bajnokság mellett a nemzetközi porondon, az Európa Kupában is helyt kell állniuk hétről hétre. Utóbbi most csütörtökön is sikerült, Törökországban, a Hatay otthonában győztek, hogy aztán vasárnap már a hazai élvonal egyetlen veretlen csapatához, a Győrhöz utazzanak.

Bár a házigazda győriek is pályára léptek az Európa Kupában, úgy tűnik, több energiájuk maradt erre a bajnokira. Igaz, nyilván nem volt mellékes, hogy a pécsiek nagyon hamar, már az első negyedben elveszítették bokasérülés miatt egyik meghatározó játékosukat, Cierra Burdicket. A rotációból tehát kiesett egy ember, ráadásul a hazaiak nagyon ráléptek a gázra, úgyhogy amikor a nagyszünetben 49-31-et mutatott az eredményjelző, sejteni lehetett, hogy lefőtt a kávé. A harmadik negyedet ugyan megnyerte az NKA Universitas PEAC, de többre nem volt képes: a pécsi lányok a második vereségüket szenvedték el a bajnokság során, míg a Győr maradt veretlen.

Jovan Gorec: – Nem játszottunk jól, ráadásul elég hamar elveszítettük Burdicket bokasérülés miatt. Talán vissza lehetett volna küldeni, ő meg is próbálta volna, de én döntöttem úgy, hogy nem kockáztatok, hiszen hosszú a szezon, és szükség van rá a folytatásban.

SERCO UNI Győr–NKA Universitas PEAC 92-71 (24-17, 25-14, 13-16, 30-24)

Nőikosárlabda NB I. A-csoport, 9. forduló. Győr, 600 néző. Játékvezetők: Nagy Viktor, Ádám József, Fodor Attila. SERCO UNI Győr: Ellenberg 15/3, Dombai 17/9, Dubei 12/6, Török 13/6, Mompremier 21. Csere: Ruff-Nagy 3/3, Oroszová, Weninger 3/3, P. Williams 6, Rozmán, Varga 2. Edzők: Cziczás László, Földi Attila, Füzi-Antolovics Adél. NKA Universitas PEAC: Laczkó 2, Wentzel 12/6, Calhoun 14/3, Burdick 4, Kiss V. 14/3. Csere: Katanic 11, Selcova, Simon Zs. 4, Sanchez 10/6, Szücs R. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka.