Meleg Gergő (labdával) volt az NKA Pécs egyik legjobbja, nagyon ponterősen kosárlabdázott
Címlap Sport Az NKA Pécs k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább robog az NKA Pécs felnőtt férfi kosárlabdacsapata az NB I. B Piros csoportjában: a hatodik fordulóban a Phoenix-MT Fót együttesét hazai pályán huszonegy ponttal verte, s ennek köszönhetően továbbra is hibátlan!

Bár az újpestieknek voltak figyelemreméltó eredményei, az erőviszonyokkal mindenki tisztában volt, így aztán egyértelműnek tűnt, hogy a bajnoki esélyese az NKA Pécs. Persze a győzelmet sosem adják ingyen – ezt sem adták, meg kellett dolgozni a hatodik sikerért.

Az Ivica Mavrenski által irányított pécsiek jól kezdték a mérkőzést, Kovács Péter pillanatok alatt eljutott öt pontig, sőt, amikor a 7. percben bevágott egy újabb triplát, máris 10 pont fölé kúszott a különbség (19-8). Az alaphangot tehát megadták, s a folytatásban is látszott, hogy koncentráltan, jó ritmusban kosárlabdáznak, aminek meg is lett az eredménye. A nagyszünetig 49 pontot termelt az NKA Pécs, ami jelentős mennyiség, de teljesen nem tudta leszakítani a jól küzdő ellenfelét (49-35).

A harmadik negyedben aztán végképp eldőlt a mérkőzés, Meleg Gergő sorra szerezte a szebbnél szebb kosarakat, triplát dobott, zsákolt – percek alatt 11 pontot szorgoskodott össze. Egyre inkább érezhető volt, hogy a vendégek nem tudják tartani a lépést, folyamatosan nőtt a hazaiak előnye. Az NKA Pécsben ezen a meccsen is jócskán kaptak játékperceket a tizenéves, saját nevelésű tehetségek, akik éltek is a lehetőséggel, hozzátették a magukét a győzelemhez, a rutinos center, Nemanja Djordjevics pedig dupla-duplát tett a közösbe (16 pont, 11 lepattanó). A mérkőzést végül 98-77-re nyerték meg a pécsiek, mindez pedig azt jelenti, hogy hat forduló után is hibátlanok!

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Tudtuk, hogy egy jó csapat lesz az ellenfelünk. Voltak olyan dolgok a mérkőzés során, amelyeket nagyon jól csináltunk, de bizony akadtak olyanok is, amelyek nem sikerültek úgy, ahogy terveztük. A folytatásban azon kell dolgoznunk, hogy utóbbiakat javítsuk. Sok sikert kívánunk a Phoenix-MT Fót együttesének a folytatásra!

Surmann Gábor: – Szeretném rendhagyó módon azzal kezdeni, hogy szomorúan értesültünk a Rátgéber Akadémiát ért sajnálatos tragédiáról. Megrendített, hogy Bolyos Róbert edzőkollégánk tragikusan elhunyt. Az egyesületünk nevében szeretném kifejezni őszinte részvétünket Róbert családjának, barátainak, és a teljes Rátgéber Akadémiának. A mérkőzésre áttérve: gratulálok a hazaiaknak, a győzelmük megérdemelt. De meg kell jegyezzem, hogy a saját csapatomra is rendkívül büszke vagyok, és a játékosaimnak is szívből gratulálok a vesztes meccs ellenére. Életem „legszebb” veresége volt ez a mai, még ha furcsán is hangzik ez. De aki ismer, az tudja, mire gondolok. A sérülésektől megtizedelt csapatom a nehézségeink ellenére méltó partnere volt a bajnokesélyes hazai gárdának, és úgy érzem, felettébb tisztesen helytálltunk. Szívet melengető érzés, hogy megannyi saját nevelésű fiatalom rendkívül értékes perceket tölthetett a pályán. Külön gratulálok az alig 17 esztendős Berár-Guóth Milánnak élete első NB I. B-csoportos felnőtt mérkőzéséhez! Bízom benne, hogy a folytatásban már bővebb rotációval tudunk pályára lépni… A sérültjeimet nagyon várom vissza, és kollektíven azon leszünk, hogy rendbe tegyük magunkat a következő mérkőzésig. Ebből a mai teljesítményből véleményem szerint tudunk majd építkezni és tanulni. Végezetül köszönjük a minket elkísérő szimpatizánsainknak a helyszíni bíztatást, az NKA-nak pedig minden jót kívánok a folytatásra.

NKA Pécs–Phoenix-MT Fót 98-77 (25-14, 24-21, 28-19, 21-23)

Férfikosárlabda NB I. B Piros csoport, 6. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Játékvezetők: Horváth Alajos, Benedek Zoltán, Csák Máté Károly. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 14/3, Kovács P. 10/6, Meszlényi 8/3, Meleg G. 18/6, Djordjevics 16. Csere: Rátvay 6, Kazy 7/3, Scherer 4/3, Lados 3, Benke 5/3, Herger 7, Rátgéber T. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Phoenix-MT Fót: Katona 17/3, Bonifert 17/3, Varga 18, Kékesi 3, Santiago 15. Csere: Nagy G. 5, Berár-Guóth, Ipacs 2. Vezetőedző: Surmann Gábor.