Címlap Sport Az NKA Pécs s...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép hazai győzelemmel folytatta szereplését az NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata az NB I. B Piros csoportjában, a PVSK-Veolia viszont beleszaladt a késbe a BKG vendégeként.

Az előző fordulóban elveszítette veretlenségét a bajnoki címre hajtó NKA Pécs, ám Ivica Mavrenski együttese hamar rendezte a sorokat. A MAFC elleni hazai mérkőzésen hatalmas energiákat mozgósítottak a fiúk a győzelemért, s elsősorban a harmadik negyedben nyújtott extra produkciójuknak köszönhetően végül magabiztosan, közel harminc ponttal nyertek.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, jó meccset játszottunk! Nem volt könnyű, a MAFC jó csapat, több éve együtt játszanak. Az előző bajnokinkon rosszul teljesítettünk, ezért különösen örülök annak, hogy erre most jól reagáltunk, és sikerült magabiztosan nyernünk. Sok sikert kívánok a MAFC-nak a folytatásra!

NKA Pécs–MAFC 101-74 (26-21, 19-17, 36-13, 20-23)

Férfikosárlabda NB I. B Piros-csoport, 8. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Játékvezetők: Farkas Gábor, Vadász Csaba, Fodor Sándor Balázs. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 9/3, Kovács P. 4, Kazy 10/6, Meleg G. 21/3, Djordjevics 4. Csere: Lados 12, Rátvay 16, Benke 11/3, Rátgéber T. 3/3, Scherer 6, Merkl 2, Kármán 3. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

A másik pécsi csapat, a PVSK-Veolia veretlensége egy fordulóval tartott csak tovább. A Juhász Olivér által irányított együttes a BKG vendége volt, s nem csak az meglepő, hogy kikapott, hanem a vereség mértéke is: a házigazdák közel húsz ponttal voltak jobbak! Érdekesség, hogy a harmadik negyed végén még 61-63 volt az állás, innen lett a végeredmény 94-77…

Juhász Olivér: – Nem a megfelelő mentális állapotban érkeztünk a mérkőzésre, vagy nem tudom mi lehetett, de nem sikerült felpörögni az elején. Így nem alakult ki a szokásos vezetés és tán ez okozott további ideges kosárlabdát, de minden esetre rengeteg hibával védekeztünk, amihez társult egy aránylag rossz dobóforma, meg sok eladott labda. Ezért kikaptunk, de gratulálok a BKG-nak, mert nagyon szépen felkészültek belőlünk. Gondolom ez kidolgozott taktika volt és kihasználták a hibáinkat és így megérdemelten nyertek ilyen meggyőző fölénnyel!

BKG–PVSK-Veolia 94-77 (19-21, 23-15, 19-27, 33-14)

Férfikosárlabda NB I. B Piros-csoport, 8. forduló. PVSK-Veolia: Halász 12/6, Harler 22/9, Molnár M. 6/3, Juhos 7, Horti 7. Cs.: Németh A., Bíró L. 6/3, Tóth N. 3, Antóni 8/6, Bíró O. 6. Vezetőedző: Juhász Olivér.

A PVSK-Veolia eddig mindenkin átgyalogolt, most a BKG megálljt parancsolt