Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem a baranyai futballcsapatokról szólt ez a hétvége: az NB II-ben egyik sem tudott győzni, csak a PMFC szerzett pontot, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny kikapott.

Kezdjük a jó hírrel: a PMFC továbbra is veretlen! Alapvetően az sem rossz, hogy idegenben nem győzött, csak döntetlenezett, a Kazincbarcikán szerzett egy pont viszont nem volt elég ahhoz, hogy megőrizze első helyét a tabellán, a DVTK ugyanis nyert, s ezzel a második helyre tolta a pécsieket.

A piros-feketék a második félidő elején Harsányi révén vezetést szereztek, s ekkor úgy tűnt, meglesz a három pont. Nem sokkal később azonban a házigazdák egyenlítettek, a hátralévő időben pedig egyik csapat sem tudtak kicsikarni a győzelmet, maradt az 1-1.

A Szentlőrinc hazai pályán érdekes meccset játszott a Soroksárral. Mezőnyben abszolút jól futballoztak a házigazdák, a kapu előtt azonban a vendégek voltak a határozottabbak, akik az első félidő közepén vezetést is szereztek. A szünet után hamar eldönthették volna a mérkőzést, ám a kapufa megmentette a lőrincieket, hogy aztán jöjjön Halmai, és lőjön egy szépségdíjas gólt: ollózva varázsolta a labdát a kapu jobb oldalába, amivel kialakította a 0-2-es végeredményt.

A harmadik baranyai NB II-es csapat, a HR-Rent Kozármisleny hazai pályán már az első félidő derekán vezetést szerzett, és ekkor mindenki abban reménykedett, hogy meglesz a szezonbeli negyedik győzelem. Csak aztán jött egy pocsék második játékrész: a vendégek hamar egyenlítettek, majd a félidő közepén két perc alatt még kétszer betaláltak, ezzel pedig mindent eldöntöttek.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC az MTK II vendége volt, és nagy csatában pontot szerzett: a pécsiek kerültek előnybe, a hazaiak a hajrához közelítve tudtak csak egyenlíteni.

Eredmények: Kazincbarcika–PMFC 1-1 (gólszerzők: Katona 68. perc – öngól, ill. Harsányi 52. perc), Szentlőrinc–Soroksár 0-2 (gólszerző: Halmai 25. és 73. perc), HR-Rent Kozármisleny–Csákvár 1-3 (gólszerzők: Vajda 30. perc, ill. Körmendi 52. perc, Hornyák 67. perc, Torvund 69. perc), MTK II–PTE-PEAC 1-1 (gólszerzők: Vasvári 75. perc, ill. Gelencsér B. 37. perc).

A tabella állása az NB II-ben: 1. DVTK 31 pont, 2. PMFC 31, 3. MTK 27, …11. Szentlőrinc 20, …19. HR-Rent Kozármisleny 11.