Címlap Sport Az ötödiket m...

Az ötödiket már nem tudta behúzni a PMFC, a Szentlőrinc kikapott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen pontot szerzett csak a két baranyai labdarúgócsapat az NB II. vasárnapi fordulójában: a PMFC ikszelt Békéscsabán, a Szentlőrinc alulmaradt a DVTK-val szemben. A HR-Rent Kozármisleny viszont most sem hibázott.

Volt mitől tartaniuk a csabaiaknak a PMFC elleni bajnoki előtt, a pécsi srácok ugyanis nagyon elkapták a fonalat az utóbbi időben, lendületben vannak: zsinórban aratott négy győzelemmel a tarsolyukban érkeztek a Viharsarokba. A papírforma azt sugallta, hogy meglesz az ötödik is, hiszen a házigazdák korántsem szerepelnek fényesen, az utolsó előtti helyen szerénykednek. Ennek ellenére nem érdemtelenül csíptek el most el egy pontot, a vendégekben ugyanis nem volt meg a kellő átütőerő, s bár a 73. percben Katona Levente révén ők szerezték meg a vezetést, nem sokkal később büntetőhöz jutott a Békéscsaba, amit ugyan Helesfay Donát bravúrral védett, de a kipattanót Pantovic bevágta.

A Szentlőrinc négy idegenbeli mérkőzés után végre hazai pályán játszott, amit inkább nevezzünk semlegesnek, hiszen Kaposváron fogadta a DVTK-t. A vendégek célja egyértelmű, vissza akarnak kerülni az élvonalba, épp ezért erős kerettel vágtak neki a bajnokságnak. Jó volt látni, hogy a lőrinciek állták a sarat, pariban voltak, sőt, játékban felülmúlták a miskolciakat – ám a gólszerzés terén a DVTK volt a jobb. A 39. percben Horváth Zoltán révén kerültek előnybe a vendégek, a második félidőben ugyan Jancsó András egyenlített, ám jött Molnár Gábor, akinek a góljára már nem érkezett válasz.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a HR-Rent Kozármislenyre könnyűnek tűnő feladat várt, hiszen az utolsó előtti Rákosmentét fogadta. Naná, hogy pont ezen a meccsen kellett alaposan megizzadni a győzelemért! Hampuk Ádám révén az első félidőben megszerezték a vezetést a házigazdák, de a második találat sehogy sem akart megszületni – de szerencsére a vendégek egyetlen gólt sem lőttek, így ennyi is elég volt.

Eredmények: Szentlőrinc–DVTK 1-2, Békéscsaba–PMFC 1-1, HR-Rent Kozármisleny–Rákosmente 1-0.

Az állás az NB II-ben: 1. Haladás 31 pont, 2. Vasas 30 (a Vasas szégyenszemre 1-0-ra kikapott a Tiszakécskétől!), 3. DVTK 29, …8. PMFC 22, …11. Szentlőrinc 20.