Címlap Sport Bay Béla-díja...

Bay Béla-díjat vehetett át a pécsi sikerkovács, Rátgéber László!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiemelkedő edzői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Rátgéber László kosárlabda mesteredző, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a docense, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója a Magyar Sport Napja alkalmából Bay Béla-díjat vehetett át.

A Magyar Sport Napja alkalmából ünnepséget tartottak az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI), amely során Kásler Miklós miniszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár díjakat és elismerő okleveleket adott át.

– A kormány próbálja mindenkinek megteremteni a sportolás lehetőségét. Az élsport példát mutat mindenki számára, és néhány évtized múlva önökről is úgy beszélnek majd, mint mi most a régmúlt nagyjairól – fogalmazott Kásler Miklós. – A kormány nevében díjakat adok át, a nemzet nevében pedig köszönöm önöknek!

Az eseményen Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Rátgéber László kosárlabda mesteredző, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a docense, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

– Ahogy a kosárlabdapályán sem lehet senki egyszemélyben sikeres, úgy ezt az elismerést is egy csapatmunka sikereként értékelem – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Rátgéber László, aki annak idején a pécsi női felnőtt csapatot vitte számtalanszor a csúcsig, most pedig a Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között a legtehetségesebb magyar játékosokból hozza ki a maximumot. – Köszönöm a Pécsi Tudományegyetem rektorának, Miseta Attilának, valamint Ács Pongrác dékán úrnak a támogatást, és mindenkinek köszönöm, aki segítette a pályafutásomat, a játékosaimnak, a szurkolóknak, a játékvezetőknek, a munkatársaimnak! Ez a díj kötelez is, továbbra is a legmagasabb szinten fogunk dolgozni!

A Bay Béla-díjat az EMMI adományozza a kiemelkedő edzői tevékenységet és jelentős nevelő-oktató munkát, és a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére, valamint kiemelkedő teljesítményt nyújtó edzők életművének elismerésére. Átadására a Magyar Sport Napja (május 6.) alkalmából kerül sor, évente legfeljebb négy díj adományozható. A szobor fehér carrarai márványoszlopból és az azon elhelyezett portréból áll.

Bay Béla vívó mesteredző 1999-ben hunyt el, emlékére alapította a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter a Bay Béla-díjat.

Rátgéber László illusztris társaságba került, hiszen a Bay Béla-díjasok névsorában olyan korábbi és jelenlegi kiváló sportszakembereket találunk, mint például Széchy Tamás, Baróti Lajos, Gyarmati Dezső, Illovszky Rudolf, Mocsai Lajos.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át a díjakat