Címlap Sport Beindult a kö...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PVSK 2022 szeptemberében csatlakozott a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökből Atléta Programjához, aminek köszönhetőn ugrásszerűen megnőtt az ifjú sportolók létszáma, immár közel félezer gyerek jár hetente legalább kétszer edzésekre. Az elmúlt csaknem másfél évben az alapokat lerakták, mostantól jöhet a kiválasztás!

A Kölyökből Atléta Programnak van létjogosultsága, ezt jelzi, hogy a PVSK csatlakozása óta eltelt időszakban nagyon megnőtt a sportoló gyerekek száma, de a segítők, támogatók köre is jelentősen kibővült. Tavaly ősszel, 2022 szeptemberében négy kölyökatléta csoporttal indultak, idén februártól további nyolc bevonásával már tizenkettő vett részt aktívan a programban, szeptemberben pedig újabb iskolák kapcsolódtak be, így most már huszonegy csoportban 457 gyerek jár legalább heti két alkalommal a foglalkozásokra.

– Közben már jönnek az újabb érdeklődő iskolák, mert ami jó, annak híre megy egy ekkora városban – mondta a Pécs Aktuálnak Völgyi Erzsébet, aki a program koordinátora a PVSK-nál, valamint a MASZ dél-dunántúli régiójában is. – A legfontosabb az, hogy a gyerekek minél szélesebb körben és minél korábban kezdjenek el az atlétikai mozgásformákkal ismerkedni, hiszen ez egy alapsportágnak számít! A kölyökatlétika U8-as, U10-es és U12-es korosztályban működik, s nagyon örülünk neki, hogy a program keretében az elmúlt másfél évben megtörtént az alapok lerakása az utánpótlás megszólítása és bevonzása. A cél mostantól egyrészt az, hogy bővítsük a lerakott alapokat, másrészt a széles bázisból el tudjuk kezdeni kiválasztani azokat a gyerekeket, akik komolyabban, életmód- és versenyszerűen is képesek és szeretnének is a sportok királynőjének hódolni.

A PVSK keretein belül idén hat egyesületi versenyt rendeztek, a tavaszi időszakban kettőn összesen 17 csapat indult 135 gyerekkel, az őszi-téli időszakban pedig négy viadalon 28 csapat és 240 gyerek vett részt. Nagyon fontos, hogy az újonnan csatlakozott partneriskolák – Szent Mór Iskolaközpont, Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája, Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola – segítségével a hideg időben megrendezett versenyeket sportcsarnokokban bonyolíthatták le, ami jelentősen emelte ezen versenyek részvételi arányát és színvonalát egyaránt.

„Tavaly szeptember óta a dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy, Tolna) kölyökatlétika koordinációs feladatait is Pécsről látjuk el. A programhoz nagyon sok egyesület csatlakozott, ennek köszönhetően mostanra itt van a legnagyobb létszám az egész országban. Idén már 80 feletti az aktív csoportok száma, és több mint 1500 gyerek sportol!”

A PVSK-hoz tartozó kölyökatlétika csoportok és edzők

PVSK: Völgyi Erzsébet, Dér Andrea, Lépold Liána

Szent Mór Iskolaközpont: Kovács László, dr. Kovácsné Borbás Krisztina

Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája: Antalné Árvai Kornélia, Jávoriné Dőrfi Rita, Gergicsné Pál Irén, Gasteigerné Hrubi Melinda, Tomics Annamária, Czár Tibor Jánosné, Bérdiné Hevesi Judit, Trapp Takács Veronika

Köztársaság Téri Általános Iskola: Daróczi Balázs

Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola: Sólyom László