Címlap Sport Bíró Olivér s...

Bíró Olivér szerint csodát tettek szerdán – szombaton kiderül, képesek-e még egyre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán megnyerte a Paks elleni második mérkőzését a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata, s ezzel életben tartotta bentmaradási reményeit. A csapatkapitány, Bíró Olivér bízik benne, hogy nem az ő nevükhöz fűződik a patinás klub kiesése az élvonalból.

Az utóbbi időben megszokottnál jóval többen voltak szerdán a Lauberben. Sokan nem titkoltan azért mentek ki a Paks elleni második meccsre, mert félő, hogy történelmi ütközetté minősül: úgy gondolták, talán jó ideig az utolsó pécsi NB I. A-csoportos bajnokit láthatják.

Hogy így lesz-e, nem dőlt el, és ez jó hír! A pécsiek ugyanis 73-71-re legyőzték a playout második meccsén a Paksot, ezzel egyenlítettek, így szombaton jöhet egy mindent eldöntő harmadik csata az életben maradásért.

– Másnap, ahogy visszagondoltam a meccsre, úgy éreztem, ez egy csoda volt – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a PVSK csapatkapitánya, Bíró Olivér. – Fel tudtunk állni a paksi vereségből: az első meccsen egy húszassal küldtek haza minket… Most, hazai pályán nem csak magunkért küzdöttünk, hanem a szurkolókért, a klubért is. Vissza akartuk szerezni a méltóságunkat, a becsületünket, hogy ha esetleg mégis kiesünk, legalább emelt fővel tehessük.

Az biztos, hogy a helyzet leegyszerűsödött: aki szombaton délután (18.00) győz Pakson, az bentmarad, aki kikap, kiesik. A pécsi siker arra is jó volt, hogy innentől kezdve az ellenfélen is hatalmas nyomás van, tisztában vannak vele, hogy kötelező nyerniük. Az pedig sosem egyszerű feladat.

– Mindenki átérzi nálunk, hogy még nem késő megmenteni a szezont! Persze, széppé már nem tehetjük, de legalább bentmaradnánk az élvonalban. A szívemben a szombati meccs egy döntő lesz, amelynek a pécsi férfikosárlabda fennmaradása a tétje! Senki nem akarja úgy itthagyni a klubot, ha a nyáron távoznia kell, hogy az ő nevéhez fűződik a PVSK kiesése – mondta a 28 éves bedobója.

Úgyhogy szombaton le kell győznie a Vasútnak a Paksot idegenben! Különben vége a dalnak.

Kiemelt kép: pvsk.hu