A PMFC nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, de ezen a mérkőzésen nem tudott az ellenfél kapujába találni (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Borongós bara...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem úgy kezdődött a tavaszi szezon az NB II-es baranyai focicsapatok számára, ahogy azt a szurkolók szerették volna: a PMFC és a Szentlőrinc pont nélkül maradt, a HR-Rent Kozármisleny pedig annak ellenére bosszús lehet, hogy nem kapott ki Tiszakécskén.

A baranyai csapatok közül papíron a PMFC-nek volt a legkönnyebb dolga, hiszen egyrészt hazai pályán, saját szurkolói előtt kezdhette a tavaszt, ráadásul olyan ellenfelet fogadott, amely jóval lejjebb helyezkedett el a tabellán. Konkrétan: a második fogadta a tizenhetediket, ami pécsi sikert sejtetett.

A pécsi drukkerek kíváncsian várták a rajtot, így a csípős hidegben is elég sokan voltak a lelátón. Sajnos nem úgy indult a mérkőzés, ahogy hazai szempontból indulnia kellett volna: alig telt el néhány perc, és máris vezetett a Budafok, amely egy gyors kontra végén Németh Márió góljával került előnybe. A folytatás sem Katonáék szájíze szerint alakult, a határozott futballal előrukkoló vendégek ugyanis majdnem megrúgták a másodikat – Helesfay azonban résen volt. A szünetet követően a PMFC mindent megtett az egyenlítésért, de ziccerig egyszer sem jutott Weitner Ádám együttese, a távoli lövések pedig nem voltak elég pontosak, így a végén maradt a csalódást keltő 0-1-es eredmény.

A Szentlőrincnek pokoli nehéz dolga volt, hiszen a feljutásra hajtó MTK vendégeként kellett kezdenie a tavaszi idényt. Az első félidőben a házigazdák több veszélyes helyzetet is kialakítottak, ám Bese Balázs állta a sarat, mindent védett. A szünet után hamar vezetést szerzett a fővárosi gárda, s bár úgy tűnt, ezzel minden eldőlt, a lőrinciek nem adták fel, volt sanszuk az egyenlítésre. A kegyelemdöfést aztán Bognár István adta meg, aki a 89. percben megduplázta csapata előnyét, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A HR-Rent Kozármisleny számára minden pont létfontosságú, hiszen a bentmaradásért küzd, így aztán Tiszakécskére is úgy utaztak el Bartha Lászlóék, hogy megpróbálják két vállra fektetni a házigazdákat. Majdnem sikerült! A mérkőzés sokáig álomszerűen alakult a szempontjukból, Vajda Roland révén már az elején vezetést szereztek, majd a támadó a második félidőben megduplázta az előnyt, s amikor már csak percek voltak vissza, 0-2 állt az eredményjelzőn. Úgy tűnt, zsebben van a három pont. A hajrá azonban rémálomba fordult, ugyanis a házigazdák a 89. percben szépítettek, sőt, három perccel később ismét betaláltak, és így 2-2-re mentették a találkozót.

Eredmények: PMFC–Budafok 0-1 (gólszerző: Németh M. 7.), MTK–Szentlőrinc 2-0 (gólszerzők: Zuigeber 55., Bognár 89.), Tiszakécske–HR-Rent Kozármisleny 2-2 (gólszerzők: Várkonyi 89., Biben 92., ill. Vajda 15. és 62.).

A tabella állása: 1. DVTK 46 pont, 2. MTK 41, 3. PMFC 39, …17. Szentlőrinc 22, …19. HR-Rent Kozármisleny 20.

Bár elég hideg, cudar idő volt, a pécsi szurkolók most is ott voltak a lelátón (Fotó: PMFC)