A szokásos PMFC-kép: félmeztelen pózolás egy megnyert bajnoki után. Idén ez már a tizedik! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Bravúr a javá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei utolsó bajnokiját is megnyerte a PMFC NB II-es labdarúgócsapata, ezzel pedig eldőlt, hogy a második helyen telel. A Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny is hazai pályán elért döntetlennel zárta a szezont.

A csodálatos őszt produkáló pécsi csapat az utolsó előtti helyezett Békéscsaba vendége volt a 20. fordulóban. Az erőviszonyok, az eddigi eredmények alapján joggal bíztak abban a PMFC szurkolói, hogy a Dorogon elszenvedett vereség után (ami az első volt a szezonban) rögtön visszatalál a helyes útra Weitner Ádám legénysége.

Így is történt! A gól nélküli első félidőt követően a második elején Kocsis Bence révén vezetést szereztek a vendégek, az előnyüket pedig meg is tartották a meccs végéig. A most megszerzett három pont pedig azt jelenti, hogy a PMFC a többi eredménytől függetlenül biztosan a második helyen telel – ez pedig bravúr a javából! A piros-feketék elképesztően jó őszi idényt produkáltak, a 20 mérkőzésen 10-9-1-es mérleggel rukkoltak elő, a gólkülönbségük pedig 22-13-as, vagyis majdhogynem csak két meccsenként kapnak egyet. A múlt héten a Dorog betalált, így a Békéscsabának nem osztottak lapot…

– Az egész héten dacosan készültünk, mert úgy éreztük, hogy az előző mérkőzésen jogtalanul vették el a veretlenségünket, úgyhogy nem leeresztve jöttünk az utolsó meccsre, hanem feltüzelve és élesen. Az első félidőben stílusosan játszottunk, próbáltuk sokat járatni a labdát és az ellenfél fölé kerekedni. A támadóharmadban nem hoztunk megfelelő döntéseket ahhoz, hogy komoly helyzetekig jussunk el, de lehetőségeink így is adódtak. A második félidőben kicsit változtattunk a játékunkon, gyönyörű szabadrúgásgólt lőttünk, és szervezetten védekeztünk, így megnyertük ezt a mérkőzést, aminek nagyon örülök, mert egy nagyon jó csapat otthonában sikerült ezt elérni – értékelt Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője.

A Szentlőrincre nagyon nehéz feladat várt az utolsó idei fordulóban, ugyanis az előző szezonban még az élvonalban szereplő, oda visszavágyó Gyirmót FC Győrt fogadta. A mérkőzés összképe alapján senki nem tudta volna megmondani, hogy melyik csapat áll a 16., és melyik az 5. helyen a tabellán, kiegyenlített csatát hozott ez a kilencven perc. A házigazda lőrincieknek az első félidőben három ziccerük is volt, de sem Szabó Máté, sem Rétyi Róbert, sem Keresztes Bence nem tudott a kapuba találni – a végeredmény 0-0 lett, ami rossznak nem nevezhető a Gyirmót ellen, ugyanakkor az osztályozót érő 16. pozíció nem túl szívmelengető.

A harmadik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny is saját pályáján zárta a szezont, a középmezőnyhöz tartozó Soroksár volt az aktuális vendég. A bentmaradásért harcoló házigazdák az első félidő közepén Kirchner György révén vezetést szereztek, és nagyon úgy tűnt, hogy rendkívül értékes három ponttal lesznek gazdagabbak. Már nagyon a vége felé járt a meccs, amikor a Soroksár egyenlíteni tudott, így két pont sajnos elúszott abból a háromból. A mislenyiek így sem telelnek kieső helyen, a 18. pozíció osztályozót érne a végelszámolásnál.

Eredmények: Békéscsaba–PMFC 0-1 (gólszerző: Kocsis 47. perc), Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 0-0, HR-Rent Kozármisleny–Soroksár (gólszerzők: Kirchner 28. perc, ill. Hegyi 87. perc).

A pálya talaja messze nem volt tökéletes Szentlőrincen, sokszor megállt a labda a vízben – de nem ezen múlott, hogy nem születtek gólok