Címlap Sport Bravúr a javá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy győzelmet aratott az NKA Universitas Pécs férfi-kosárlabdacsapata az élvonalban, hiszen óriási csatában Szegeden csikarta ki a sikert! A pécsi fiúk mindent kiadtak magukból, ennek köszönhetően három híján száz pontig jutottak.

Négyszer futott már neki az élvonalban újonc pécsi férfi-kosárlabdacsapat annak, hogy idegenben nyerjen, de csütörtök délutánig egyszer sem járt sikerrel. Ötödszörre azonban sikerült: vendégként legyűrte a Szegedet, ami óriási fegyvertény!

Az M4 Sport által élőben közvetített meccsen a kommentátor bemondta, hogy két egyetemi csapat találkozik egymással, nos, a kettő közül a pécsi bizonyult jobbnak. Hatalmas csatát hozott ez a bajnoki is, s az első negyedben bizony nem úgy tűnt, hogy a végén Meleg Gergőék fognak örülni: 31 pontot kaptak! A második felvonásban azonban nagyot fordult a kocka, a szenzációsan kosarazó Ibrahim Durmo vezérletével ugyanis fordítottak a vendégek, és csak Locke triplája miatt nem mehettek előnnyel az öltözőbe (52-52).

A folytatásban aztán megmutatta az NKA Universitas Pécs, miért is mondják róla immár rendszeresen, hogy kellemetlen csapat! Óriási küzdöttek a fiúk, mindenki hozzátette a magáét, ennek köszönhetően pedig szinte folyamatosan vezettek néhány ponttal. Az utolsó negyednek 76-77-ről ugrottak neki az ellenfelek, és ekkor már bízni lehetett abban, hogy meglesz az első pécsi siker idegenben. Fahrudin Manjgafic is egyre jobban magára talált, s amikor bedobta három büntetőjét, majd Nemanja Nikolic mindezt megfejelte egy triplával, már a hazai szurkolók is sejtették, hogy ennek rossz vége lesz (86-92). Az utolsó két perc már a büntetőzésről szólt, a pécsi srácok taktikusan és jól játszottak a hajrában, aminek 97-90-es győzelem lett az eredménye!

Az NKA Universitas Pécs kilenc forduló után már négy sikernél tart újoncként, ilyesmire valószínűleg kevesen fogadtak volna a bajnokság rajtján!

SZTE-Szedeák–NKA Universitas Pécs 90-97 (31-23, 21-29, 24-25, 14-20)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 9. forduló. Vezette: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Jakab László Imre. SZTE-Szedeák: Woolridge 28, Locke 22/12, Cohill 4, Bognár 12, Lake 14. Csere: Zsíros 7/3, Mayer, Mucza 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazics. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Scherer 2, Luzsajics 9/9, Durmo 28/3, Meleg 14/3. Csere: Herger, Lados, Manjgafic 22/9, Nikolic 15/6, Benke K. 5. Vezetőedző: Goran Tadic.