Címlap Sport Csillogó érme...

Csillogó érmekkel a nyakukban térhettek haza a pécsi tehetségek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiválóan szerepeltek a magyar aerobikosok a Portugáliában, Cantanhedében megrendezett Világkupán és Open versenyen, amelyen két pécsi klub, a PSN Zrt. és a Forma Fitt SE sportolói is remekeltek.

Nagyon jó volt látni, hogy van aerobikos utánpótlás Pécsett, nem is akármilyen: a tehetséges gyerekek már most ott vannak a nemzetközi élmezőnyben! A portugáliai Világkupán és Open versenyen három kategóriában is aranyéremnek örülhettek a pécsiek, továbbá összejött egy bronz is az utánpótlásban, valamint Ákoshegyi Dórának köszönhetően egy ezüst a felnőttek között.

– A három kiváló versenyzőnk, Sárkány Rita és Sára, valamint Imre Zétény rendkívül sikeresen vette a hosszúra nyúló versenynapok feladatait – mesélte a Pécs Aktuálnak a Forma Fitt SE edzője, Csatáry Kinga, aki ott volt a tanítványokkal Portugáliában. – Rengeteg új élménnyel és tapasztalattal gyarapodtunk az egyhetes viadal alatt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a gyerekek fiatal koruk ellenére mindvégig kitartóan küzdöttek, és csillogó érmekkel a nyakukban térhettek haza! A folytatásban egy rövid pihenő után március 31-én utazunk is tovább Pozsonyba, a soron következő nemzetközi megmérettetésre.

A másik pécsi klubot, a PSN Zrt-t öten képviselték a Világkupán.

– A kicsiknek ez volt az első komoly versenye, a cél a nemzetközi mezőny megismerése volt – fogalmazott Réfi Eszter vezetőedző. – Nagy öröm számunkra, hogy érmekkel térhetnek haza, mert nagy reménységek a jövőre nézve. Ákoshegyi Dórinál a döntőbe jutás volt a cél egyéniben, amit szépen teljesített, jól versenyzett. A felnőttcsapat tagjaként elért ezüstérem szenzációs eredmény, mert éppen generációváltás zajlik, és ez a társaság most debütált.

Pécsi vonatkozású eredmények. UP trió: 1. Sárkány Rita (pécsi Forma Fitt SE), Király Laura, Lakatos Anna (mindkettő debreceni Flex-HD). UP2 vegyes páros: 1. Sárkány Sára, Imre Zétény (mindkettő pécsi Forma Fitt SE). UP2 fiú egyéni: 1. Böhönyei Bálint. UP2 csoport: 3. Imre Zétény, Sárkány Sára (mindkettő pécsi Forma Fitt SE), Böhönyei Bálint, Márton Nóra, Miklós Eszter (mindhárom PSN Zrt.). UP2 leány egyéni: 5. Miklós Eszter. UP2 trió: 5. Böhönyei Bálint, Miklós Eszter, Pintér Rea Athina (mindhárom PSN Zrt.). UP3 egyéni: 6. Sárkány Rita. Felnőtt női egyéni: 8. Ákoshegyi Dóra (PSN Zrt.). Csapat: 2. magyar válogatott (Ákoshegyi Dóra mellett az Óbudai WDSE versenyzői alkották a formációt).

Böhönyei Bálint kiváló gyakorlatot mutatott be, aranyérmes lett
Kiválóan szerepelt a Sárkány Sára, Imre Zétény páros – első helyen végzett a két pécsi tehetség
Ákoshegyi Dóra (középen) ezüstéremnek örülhetett a magyar csapat tagjaként
A Forma Fitt SE tehetsége, Sárkány Rita (balra) trióban szerzett aranyérmet