Címlap Sport Dárdai Márton...

Dárdai Mártont hiába látná szívesen Marco Rossi?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hertha Berlin fiatal középhátvédje, a mindössze 19 éves Dárdai Márton pénteken meghívót kapott a német U21-es válogatottba, amely Európa-bajnoki selejtezőkre készül. A remek felépítésű, ballábas játékos így egyre közelebb kerül a német nagyválogatotthoz – és egyre távolabb a magyar nemzeti csapattól.

Az ember egyik szeme sír, a másik nevet a hír hallatán. Ahogy a Berliner Kurier is megírta, a Hertha Berlin 19 éves védője, Dárdai Pál középső fia, Márton meghívót kapott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő német U21-es válogatottba. Antonio Di Salvo együttese november 12-én Lengyelországgal, 16-án pedig San Marinóval találkozik – a keretben Dárdai Mártonnal, aki most debütálhat a csapatban.

Le a kalappal, hiszen a Nationalelf előszobájába nem hívnak meg akárkiket! Dárdai a Hertha első csapatában nyújtott teljesítményével követelt helyet magának az U21-es válogatottba: 19 évesen is rendszeresen játszik az első osztályú Bundesligában, ráadásul rendre jó produkcióval rukkol elő, nem csoda, hogy számításba vették az Eb-selejtezőkön. Németországban korosztálya egyik legjobbjának tartják, nem mellesleg korábban pályára léphetett az U16-os, az U17-es és az U19-es válogatottban is.

Természetesen Dárdai teljesítménye a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi figyelmét sem kerülte el. A hírek szerint az edző jelezte is a játékosnak, hogy szívesen látná a csapatban, választ azonban egyelőre nem kapott – ugyanakkor elég világossá teszi a helyzetet, ha a védő pályára fog lépni a német U21-es együttesben.

Kár érte, mert nem kérdés, a magyar csapatnak nagy szüksége lett volna egy olyan Dárdaira, aki bírja a korábbi 61-szeres válogatott édesapja mentalitását és tudását!

A három Dárdai-fiú közül tehát Márton a Hertha profijai között szerepel. Bátyja, a 22 éves Palkó elhagyta már a berlini családi fészket, jelenleg a MOL Fehérvár FC színeiben a magyar élvonalban játszik. A legkisebb Dárdai, a 15 éves Bence, akit otthon, a kertben focizva Ibrahimovicsnak hívnak, mert hasonló karakter, mint a svéd klasszis, most a Hertha U17-es csapatának tagja, s természetesen ő is szerepelt már a német korosztályos válogatottban.

Ilyen az, amikor a vér nem válik vízzé.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport