A PMFC gólfelelőse, Tóth-Gábor Kristóf tizenegyesből vette be a gyirmótiak kapuját (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Döntetlen a p...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előző szezonban még az élvonalban szereplő, s oda nem titkoltan visszavágyó Gyirmót FC Győr elleni hazai döntetlennel folytatta szereplését a PMFC labdarúgócsapata. A pécsi srácok a 16. forduló után is veretlenek, és továbbra is dobogósok!

Rangadót játszott a 16. fordulóban a PMFC labdarúgócsapata az NB II-ben, hiszen azt a Gyirmótot fogadta, amely az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, s amely most, a pécsi derbi előtt a negyedik helyen áll, míg Weitner Ádám együttese a második pozícióból durálta neki magát ennek a meccsnek. Bár sokan féltették a piros-feketéket attól, hogy most megszakad a veretlenségi sorozatuk (amin tényleg egészen betyáros, hiszen már túl vagyunk tizenöt bajnokin!), ezeket a srácokat nem kell félteni: a 12. percben Tóth-Gábor Kristóf büntetőből lőtt góljával megszerezték a vezetést. Sokáig úgy tűnt, hogy ez az egy találat elég is lesz a győzelemhez, a Gyirmót azonban a második félidőben egyenlített, s végül egy pontot el is rabolt a Mecsekaljáról.

A döntetlennek köszönhetően a PMFC egyrészt továbbra is veretlen, másrészt még mindig ott van a dobogón – jelenleg a feljutást érő második helyet foglalja el! Bravúros ez a szereplés, le a kalappal! Az őszi szezonban még négy kör vár a pécsiekre, bízunk benne, hogy a téli szünetet is a dobogón töltik el.

A Szentlőrinc megtorpant az utóbbi két fordulóban, hiszen kikapott Siófokon, majd hazai pályán a Soroksártól is, és a vesszőfutás sajnos folytatódott. Ezúttal Tiszakécskére látogatott Jeremiás Gergő együttese, és a nemrég edzőváltáson átesett házigazdák bizony nagyon feltüzelve álltak ehhez a meccshez – ennek köszönhetően az első félidő végén már két góllal vezettek. A folytatásban ugyan mindent megtettek a vendégek, sikerült is szépíteniük, de az egyenlítés már nem jött össze nekik, így zsinórban a harmadik bajnokijukon maradtak pont nélkül.

A HR-Rent Kozármislenyre nagyon rázós feladat várt, a Nyíregyháza otthonában kellett volna pontot, pontokat szereznie. Nem sikerült: az első félidő végén még döntetlent mutatott az eredményjelző, ám alighogy folytatódott a meccs, máris vezetést szereztek a hazaiak. A találkozó aztán az utolsó pillanatig nyílt volt, a Nyíregyháza végül a 92. percben lőtt góllal tudott pontot tenni az izgalmak végére.

Eredmények: PMFC–Gyirmót FC Győr 1-1 (gólszerzők: Tóth-Gábor Kristóf 12. perc – 11-esből, ill. Erdei 59. perc), Tiszakécske–Szentlőrinc 2-1 (gólszerzők: Csáki 25. perc, Horváth Z. 45. perc, ill. László D. 85. perc), Nyíregyháza–HR-Rent Kozármisleny 2-0 (gólszerzők: Novák 47. perc – 11-esből, Kovács Á. 92. perc).