Címlap Sport Dzsudzsákot s...

Dzsudzsákot sok szurkoló várta Szentlőrincen is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van respektje a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázsnak, még akkor is, ha már messze nem a PSV-ben, hanem az NB II-es Debrecenben játszik: Szentlőrincen sok szurkoló állította meg egy közös fotó erejéig.

Legutóbb Pécsre, a PMFC elleni mérkőzésre az autójával, egy méregdrága Bentley-vel érkezett a korábbi válogatott játékos. Legalábbis mindenki azt hitte. Azóta kiderült, hogy nem derogál neki a csapatbusz, azzal jött ő is, csak a meccs után nem Debrecenbe ment vissza, ezért elhozták neki az autóját.

Bentley most nem érkezett Lőrincre, Dzsudzsák azonban jött, látott és győzött is. Miután leszállt a buszról, mintegy kéttucatnyi futballdrukker vette körbe, s bizony jó volt látni, hogy nagyon barátságosan és készségesen vállalta a közös fotókat – nem volt semmi sztárallűr.

Szépen megtelt a vadonatúj lelátó

A mérkőzésen nem brillírozott a 108-szoros válogatott játékos, de azért az látszott, hogy jó helyen van nála a labda, és jól is mozgatta csapatát. Az első félidőben kiválóan futballozó szentlőrinciek alaposan megizzasztották a bajnokesélyest, a vezetést is megszerezték (a vendégdrukkerek bele is kezdtek egy kis „enbékettőkeleticsoport” rigmusba) – amire sajnos a DVSC három góllal válaszolt, így a végeredmény 1-3 lett. A kilátogató mintegy nyolcszáz szurkoló így is nagyon élvezte a mérkőzést a nyárias napsütésben, a DVSC Egyesület elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő pedig elégedetten bandukolt ki a pályáról a lefújást követően.

Mindeközben a másik baranyai NB II-es csapat, a PMFC a sereghajtó DEAC-nál vendégeskedett, s ezúttal is bebizonyosodott, hogy ebben az osztályban nincs olyan csapat, amellyel szemben előre el lehet könyvelni a három pontot. A pécsi fiúk közel álltak a vereséghez, de aztán a 88. percben egyenlítettek, így a végeredmény 2-2 lett.

A gyerekeknek nagy élmény lehetett ez a meccs