Címlap Sport Élen a PEAC a...

Élen a PEAC a tehetséggondozásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikerrel zárult a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club és a Vodovod Osijek határon átívelő együttműködési programja.

A nemzetközi projekt kapcsán az asztalitenisz regionális megerősítése volt a cél, amelynek keretében regionális bajnokságokat és edzőtáborokat tartottak a határ mindkét oldalán. A projekt egyik legfontosabb célja volt a határ menti régiók összekapcsolása, és partnerségek kialakítása a sport területén.

Az Asztalitenisz Regionális Kupát négy alkalommal rendezték meg két különböző helyszínen Pécsett és Eszéken. A program során szervezett edzőtáborok nagyban segítették mindkét egyesület játékosait az országos és nemzetközi szintű eredmények elérésében. A közös edzések és edzőtáborok természetesen nem csupán a sportági felkészülést, de sportszakmai kapcsolatokat és barátságokat is szültek.

„Játékosainknak esszenciális jelentőségű az, hogyha külföldi edzőpartnerekkel edzhetnek, amely azért is fontos, mivel a PEAC azon túl, hogy Magyarország legeredményesebb, kvázi első számú sportegyesülete az asztaliteniszben, az elmúlt időszakban Európa térképére is felkerült a Bajnokok Ligájában és az ETTU-kupában való kvalifikációja során” – nyilatkozta a PEAC elnöke, Prof. Dr. Ács Pongrác.