Címlap Sport Elhalasztják ...

Elhalasztják a Pécsi Labdarúgás Napját

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dicsőséges pécsi futballpercekre, pillanatokra emlékeznek a helyi labdarúgás jeles személyiségei, korábbi játékosok, edzők, vezetők a Pécsi Labdarúgás Napján. A járványhelyzet miatt a november 4-én esedékes rendezvényt – amely immár az ötödik lenne – elhalasztják.

A Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány kuratóriuma alapos megfontolás után úgy döntött, hogy a koronavírus-veszély miatt elhalasztja a Newcastle felett aratott Pécsi Dózsa győzelem évfordulóján, november 4-én esedékes rendezvényét, a Pécsi Labdarúgás Napját.

– Továbbra sem adjuk fel, hogy összehívjuk a pécsi labdarúgás jeles képviselőit, hogy együtt emlékezzünk a múltról, álmodozzunk a jövőről és átadjuk a 2020. évi életműdíjat – fogalmazott Belénessy Csaba, a kuratórium elnöke. – Amennyiben a körülmények lehetővé teszik, azonnal elkezdjük az elhalasztott találkozó újraszervezését, akár még az idén év végén vagy a jövő év elején. Kérjük a sporttársaink megértését, bízva a mielőbbi találkozóban, amelynek időpontját azonnal közhírré tesszük, ha a körülmények lehetővé teszik a rendezvény megtartását.

A Pécsi Dózsa labdarúgócsapata 1970-ben kiemelkedő sikert ért el a nemzetközi porondon. A legendás edző, Czibulka Mihály irányította együttes a román Universitatea Craiova kiejtése után az angol Newcastle Unitedet is búcsúztatta a nemzetközi porondon, az Európai Városok Kupájában (EVK): az első meccsen, idegenben 2-0-ra kikapott a Dózsa, a visszavágón pedig – november 4-én 22 ezer néző előtt (pedig munkanap volt és kora délután…) – ugyanilyen arányban nyert (mindkét gól Máté János nevéhez fűződött), s tizenegyesekkel kiharcolta a továbbjutást. A következő körben aztán a Juventus jelentette a végállomást, érdekesség, hogy az olaszoknál Fabio Capello is pályára lépett.

A korabeli tudósítás – ezt most is jó látni

Kiemelt kép: Löffler Péter/Dunántúli Napló