Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bajnoki elődöntő első mérkőzésén nem volt esélye a győzelemre az NKA Universitas PEAC női kosarasainak: a Szekszárd olyan elsöprő lendülettel kezdett, hogy a nagyszünetre mindent eldöntött. Szerdán Pécsett egyenlíteni kell!

A négy közé jutottak és elődöntőt játszhatnak a pécsi női kosarasok – régen volt már ilyen! A döntőbe kerülésért a Szekszárddal néznek szembe, ami iszonyú kemény feladat, hiszen Zseljko Djokics kiváló együttest épített fel, amely ebben a szezonban már az Euroligában szerepelt.

Az elődöntős párharc első, szekszárdi meccsén pedig a házigazdák előhúzták azt a fegyvert, amitől sokan rettegnek a mezőnyben: az agresszív, kemény játékot. Bár Kiss Virágék tudták, hogy itt nem lehet majd mimózáskodni, nem tudtak mit kezdeni a szekszárdiakkal, akik gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a mérkőzést. Iszonyú tempóban nőtt az előnyük, az első felvonás után már 33-13-ra vezettek, a nagyszünetben pedig 27 (50-23) volt közte. Innen nem volt visszaút. Azt azért jó volt látni, hogy az utolsó negyedet behúzták a pécsi lányok, de ez már csak az eredmény kozmetikázásához volt elég.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemhez! Elég agresszíven játszottak az első negyedben, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni: túl puhák voltunk támadásban, ez pedig kihatott a védekezésünkre is. Sok labdát adtunk el, büntetőket hibáztunk, ami megbosszulta magát. Ezt a fajta agresszivitást sajnos nem tudtuk modellezni az edzéseken. A Szekszárd megnyerte az első meccset, 1-0-ra vezet, szerdán viszont egyenlíteni akarunk, hogy szombaton visszamehessünk!

A két győzelemig tartó elődöntős párharc második meccsére április 6-án, szerdán 19 órakor kerül sor Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 81-67 (33-13, 17-10, 23-17, 8-27)

Női kosárlabda NB I. A csoport, elődöntő, 1. mérkőzés. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 20/12, Morgan 6, Mányoky 2, Milic 28/3, Goree 8. Csere: Krnjics 6, Gereben 3, Bálint R., Miklós M. 8/6, Holcz, Horváth D. Vezetőedző: Zseljko Djokics. NKA Universitas PEAC: Dudásová 4, Marshall 21/9, Wentzel 15, Nelson 5, Kiss V. 11/3. Csere: Szücs R. 5, Simon Zs. 4, Brajkovic, Sarok 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

(Fotó: Mártonfai Dénes)