Címlap Sport Épül az orszá...

Épül az országosan is egyedülálló komlói sporttelep, de itt még nem állnak meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervek szerint halad a Komlói Bányász Sportkör sporttelepének felújítása, amelynek legelső lépcsője a centerpálya és a futófolyosó felújítása volt. A pályán a gyepszőnyeg telepítése a rendkívüli időjárási körülmények ellenére is kiválóan sikerült, a fű erősödésnek indult – mondta Polics József, Komló polgármestere. Az országosan is egyedülállónak számító, a sportolók téli felkészülését segítő futófolyosó energetikai korszerűsítése is befejeződött – a véghajrában helyi vállalkozók összefogásának köszönhetően a festési munkálatok is határidőre elkészültek.

A fejlesztések azonban ezzel korántsem értek véget

Az 1922-ben alapított Komlói Bányász Sportkör idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, a centenárium alkalmából az önkormányzat, állami támogatással, a komplexum egészét felújítaná, illetve bővítené egy sportszállóval és egy labdarúgó-munkacsarnokkal. – A tervek elkészültek, a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a feltételes közbeszerzés várhatóan a hónap végén indul – közölte a polgármester. Ennek lefolytatását követően folyamodhat a város kormányzati támogatásért – a döntés meghozatalára 90 nap áll rendelkezésre. Mindezeket figyelembe véve a beruházás legkorábban a jövő évben indulna.

A felújítás során a centerpálya körül rekortán borítású új futókör kapna helyet, valamint az atlétikát – távolugrást, magasugrást – kiszolgáló területek mellett egy fedett labdarúgó-munkacsarnokot építenének, amelynek tetőszerkezete a vendéglelátó fölé is benyúlna.

A futófolyosó mellé egy labdarúgópálya és az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek épülnének, a beruházás során a létesítmény teljes infrastruktúráját korszerűsítenék. Kiemelt része a projektnek egy 80-100 férőhelyes sportszálló kialakítása, amely teljesen új alapokra helyezné a KBSK jövőbeni életét, működését, gazdálkodását. A többek közt edzőtáboroknak is helyszínt biztosító létesítmény megteremtené a sportturizmus alapjait Komlón – legalábbis a város tervei szerint.