Miközben Eriksen az életéért küzdött, a magyar szakértő a meccs újraindításáért aggódott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szívszorító pillanatokat éltünk/élünk át a labdarúgó-Eb-n: a Dánia–Finnország mérkőzésen a dánok kiválósága, Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni. A hírek szerint az állapota stabil. A meccset élőben közvetítő M4 Sport stúdiójában „szakértő” Bognár György eközben teljesen lejáratta magát.

Megrázó kép: miközben a játékos életéért küzdenek, társai állták körbe, hogy eltakarják az újraélesztést (Fotó: Fotó: FRIEDEMANN VOGEL/AFP)

Hasonlóan megrázó pillanatokat éltünk át honfitársunk, Fehér Miklós kapcsán is 2004-ben. Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy válogatott játékosunk a Benfica egyik bajnokiján előrehajolt, majd élettelenül összeesett. Nem sokkal éjfél előtt érkezett a hír a kórházból, hogy nem sikerült megmenteni az életét, hirtelen szívmegállás okozta a halálát.

Christian Eriksen esete kísértetiesen hasonló volt.

Az Európa-bajnokság dán–finn csoportmeccsén az első félidő hajrájában egy bedobásnál kettőt lépett a labda felé, majd anélkül, hogy bárki hozzáért volna, összeesett, és jól láthatóan nem volt magánál.

Az orvosi stáb azonnal reagált, és a gyors beavatkozásnak, az újraélesztésnek hála, a játékos percekkel később kinyitotta a szemét és a fejét fogta a hordágyon. Kórházba szállították, az állapota a hírek szerint stabil.

Miközben Eriksen életéért küzdöttek, és a fél világ a dán játékosért imádkozott, a megrázó, szívszorító pillanatokba a magyar szakkommentátor, Bognár György érzéketlen módon belerondított. A Paks vezetőedzője folyamatosan azt feszegette, hogy miért nem tudják hamar újraindítani a félbeszakadt meccset, miért totojáznak ennyit, amelyik játékos pedig nem tudja feldolgozni a történteket pár perc alatt, azt cseréljék le. Aztán hadd menjen minden úgy, mintha mi sem történt volna…

Bognár György olyan nyakleveseket kapott a kommentelőktől, hogy ha a tizedét is elolvassa valamikor, az is nagyon fog fájni. A legfinomabb kifejezés az érzéketlen volt vele kapcsolatban, de ennél azért rendszerint sokkal durvábbakat kapott.

Valahogy képtelen volt felfogni, hogy egy ember az életéért küzd, s ebben a pillanatban sem a csapattársainak, sem az ellenfélnek, sem senki másnak a világon nem az volt a fontos, hogy mikor indítják újra a meccset. Csak neki.

Bognár nagy örömére egyébként a mérkőzés nemrég újraindult. Bízunk benne, hogy Eriksennel minden rendben lesz, gyorsan felépül. Bognárt ugyanakkor örökre elveszítettük.

Előző sztori

Motorossal ütközött egy autó Mánfánál

Következő sztori

Napközben kevés gomolyfelhőre és sok napsütésre van kilátás

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1