Címlap Sport Erős a mezőny...

Erős a mezőny, színvonalas lesz a II. Egyed Mihály Emléktorna

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy csapat részvételével rendezi meg a hétvégén a II. Egyed Mihály Emléktornát a Rátgéber Kosárlabda Akadémia: a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs mellett a Kecskeméti KA, a MAFC és a Falco Szombathely lép majd pályára.

A honi kosárlabdázás legendás alakja, a sportág száz magyar halhatatlanja közé beválasztott kiváló szakember, Egyed Mihály előtt tisztelegnek a hétvégén a róla elnevezett emléktornán. Ahogy tavaly, úgy idén is színvonalas, erős lesz a mezőny: négy junior fiú csapat indul, a házigazda Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs mellett itt lesz a Kecskeméti KA, a Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A és a MAFC is.

– Nagyon fontos számunkra ez a torna, hiszen március közepe óta nem játszottunk mérkőzést. Ez lesz az új junior csapatunk első igazi fellépése – fogalmazott az NKA Pécs junior csapatának vezetőedzője, Kmézics Zorán. – Az utóbbi időszakban edzettünk, edzettünk, de nem kaptunk visszajelzést arról, hogy hol tartunk: ezen a megmérettetésen, ezeken a mérkőzéseken derül majd ki, hogy hol állunk, s hogy a jövőben mire kell fektetnünk a fő hangsúlyt.

Az I. Egyed Mihály Emléktornát, amelyre tavaly szeptemberben került sor, az NKA Pécs csapata nyerte meg a cseh USK Prágát, a Vasas Akadémiát és a Mladost Zemunt megelőzve.

A II. Egyed Mihály Emléktorna programja

Augusztus 29., szombat

12.00: Kecskeméti KA–Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs (Fűzy Ákos pálya)

13.00: Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A–MAFC (Horváth Judit pálya)

19.00: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–MAFC (Fűzy Ákos pálya)

19.00: Kecskeméti KA–Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A (Horváth Judit pálya)

Augusztus 30., vasárnap

11.00: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs– Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A (Fűzy Ákos pálya)

11.00: MAFC–Kecskeméti KA (Horváth Judit pálya)