Koronavírussal fertőzött szigetváriakról ír a polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben jelentette be Vass Péter, hogy két fertőzöttet is azonosítottak, de lehetnek többen is, mivel "az egyik intézményüket érinti a pozitivitás".

A polgármester közölte, hogy “a humán egészségügy Szigetváron két ember esetében COVID-19 pozitivitást állapított meg.

Ismereteink szerint nyaralás során fertőződtek meg és a jelentkező tünetek (bágyadtság, elesettség, szaglás elvesztése, rossz közérzet) miatt levetették a mintát. Miután kimutatták, hogy a 4 tagú családból ketten pozitívak lettek, ezért az egész családot karanténba helyezték.

A polgármester utalt rá, hogy több beteg is várható.

“Mivel az egyik intézményünket érinti a pozitivitás, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Járási Népegészségügyi Osztály a protokoll szerint járt el és azokat a munkatársakat, akikkel a pozitív tesztet produkáló személy érintkezett, szintén karanténba küldték.”

Vass Péter “nyomatékosan szeretné felhívni a Lakosság figyelmét a járványügyi előírások betartására, azaz szájmaszk viselése olyan helyeken, ahol több embertársunk tartózkodik, gyakori fertőtlenítés, távolságok betartása”.

Azt írta, hogyha “újabb pozitivitásról lesz tudomása, akkor arról szintén tájékoztatást fog kiadni”.

Tegnap írtuk meg, hogy Pécsváradon is felbukkant a fertőzés, a polgármester ezt egyenesen az autójából jelentette be.

Előző sztori

Átadták a feltupírozott Ferencesek utcáját

Következő sztori

Erős a mezőny, színvonalas lesz a II. Egyed Mihály Emléktorna

Legutóbbiak innen: Koronavírus