Címlap Sport Erre a pécsi ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Játszik a csapatban fodrász, futár, eladó, egyetemisták, no meg néhány edző is. Amatőrök, egyszerűen szeretik a kosárlabdát. És nem művelik rosszul: a PEAC megnyerte a csoportját az NB II-ben, idén is beverekedte magát az ország négy legjobbja közé, és van esélye feljebb lépni.

Ez egy hobbi, egy szerelem, semmi más. Ízig-vérig amatőrök a PTE PEAC NB II-es férfi csapatában szereplő játékosok, ami viszont nem jelenti azt, hogy ne tennék oda magukat akkor, amikor kell!

– Talán pont ez a leginkább jellemző ránk: amikor szorul a hurok, mindenki nagyon odateszi magát! Úgy játszanak olyankor a fiúk, mintha az életük múlna rajta! – mesélte a Pécs Aktuálnak a csapat edzője, Moosz Milán.

Pedig az életük biztosan nem múlik rajta, elvégre nem profik, nem ebből élnek. Van köztük fodrász, futár, eladó, akadnak egyetemisták, és olyan edzők is, akik még játszani is szeretnének. Vagyis mindenki lenyomja a napi melót, aztán irány az edzés, vagy éppen a bajnoki meccs.

Az biztos, hogy konyítanak a sportághoz, hiszen tavaly és idén is bejutottak az ország négy legjobb NB II-es csapata közé. Az előző szezonban kis híján feljutottak az NB I. B-be, az utolsó meccsen a Dunaharaszti hosszabbításban múlta felül őket – nos, ez a Dunaharaszti simán megállta a helyét a Zöld csoportban. Tegnap a Monor ellen vívtak ádáz csatát a keresztjátékban a Final Fourba kerülésért: nyolcpontos hátrányt kellett ledolgozniuk itthon, végül 98-63-ra győztek úgy, hogy négy sérültjük is volt.

– Ismét ott vagyunk a legjobb négy között, ami hatalmas dolog, mert a magasabb osztályokban szereplő pécsi csapatok mellett azért elég nehéz játékosokat találni! Természetesen zömmel az egyetemistákra építünk, akik kapnak egy kis ösztöndíjat. A négyes döntőre jövő hétvégén péntektől vasárnapig Budafokon vagy Nyíregyházán kerül sor. Nem mi leszünk az esélyesek, de nem feltett kézzel utazunk oda, szeretnénk meglepetést szerezni!

Ha megint az életükért játszanak a fiúk, akkor biztosan képesek lesznek rá! Mi szurkolni fogunk!

A PTE PEAC csapata: Gergely Péter, Griszháber Oszkár, Huszka Bendegúz, Kis Milán, Lajos Norbert, Major Martin, Mezei Máté, Mogyorósi Dániel, Nagy Kevin, Németh Zoltán, Rátvay Tamás, Samuels Elliot, Simon Márton, Zalay Zsombor. Szakosztályvezető és mentor: Czéh László. Technikai vezető: Czéh Gábor. Edző: Moosz Milán.