Jogos a nagy öltözői öröm: odatették magukat a pécsi fiúk Siófokon, győzelem lett az eredménye (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Ez ám a bravú...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vidám vasárnapjuk volt az NB II-es baranyai labdarúgócsapatoknak, hiszen mindkettő győzött a bajnokság második fordulójában: a HR-Rent Kozármisleny a Honvéd, a PMFC a Siófok otthonából hozta el a három pontot.

Az előző hétvégén nagyon kellemetlen pofonba futott bele a Kozármisleny azzal, hogy hazai pályán kikapott a Tiszakécskétől. De hol van már a tavalyi hó, mondhatnánk! Valószínűleg így volt ezzel Aczél Zoltán együttese is, amely az előző szezonban még az élvonalban szereplő Honvéd otthonába látogatott. Azzal nyilván mindenki tisztában volt, hogy ez a Honvéd messze nem világverő csapat, de mégiscsak egy patinás budapesti klubról van szó, amelynél nem egyszerű nyerni.

Most sem volt az, de a mislenyieknek sikerült, és ez nagy dolog! A mintegy négyezer hazai drukker remek hangulatot teremtett, amit tovább fokozott, hogy egy pontrúgás után Benczenleitner Barna révén a Honvéd megszerezte a vezetést (1-0). A második félidő hatalmas hazai helyzettel indult, de ez a lehetőség kimaradt, amire a Kozármisleny góllal válaszolt: Gajág Gergő egyenlített (1-1). Lendületben maradtak a vendégek, akik Vajda révén fordíthattak volna, ám ekkor még mentettek a házigazdák, nem sokkal később azonban Vajda Roland már a kapuba vágta a labdát (1-2). A hajrában nem változott már az eredmény, ami azt jelenti, hogy a Kozármisleny nagy skalpot gyűjtött be!

Aczél Zoltán: – Nagyon boldog vagyok, megérdemelt a győzelmünk, egyes periódusokban jól játszottunk. Az első félidőben jól zártuk le a területeket, pontrúgás után mégis hátrányba kerültünk, a szünet után viszont bátran, kreatívan játszottunk, egyenlítettünk, majd fordítottunk. Kettő egynél lezárhattuk volna a mérkőzést, de a Honvédnak is voltak lehetőségei a pontszerzésre a hosszabbításban.

A másik baranyai csapat, a PMFC a Siófok vendége volt, s nagyon úgy tűnik, Weitner Ádám együttesének az őszi szezon fekszik igazán. Az első fordulóban a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán kicsikart 1-0-s győzelem után ugyanis ezúttal a Balaton-partról is elhozták a három pontot a piros-feketék: Svedjuk Alex már a mérkőzés elején betalált (0-1), a további bő nyolcvan percben pedig megőrizték előnyüket a vendégek.

Ennek köszönhetően a pécsi srácok egy szűk elitbe tartoznak: két forduló után csak négy csapat mondhatja el magáról, hogy hibátlan, és hat pontot gyűjtött be, az ETO FC Győr, a Budafok, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a PMFC!

Eredmények: Bp. Honvéd–HR-Rent Kozármisleny 1-2 (gólszerzők: Benczenleitner 31. perc, ill. Gajág 53. perc, Vajda 71. perc), Siófok–PMFC 0-1 (gólszerző: Svedjuk 11. perc).

A kozármislenyi fiúk nem rezeltek be négyezer Honvéd-szurkoló előtt, elhozták a három pontot a fővárosból (Fotó: Kozármisleny FC)