Címlap Sport Ez ám a bravú...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sopron elleni bajnoki győzelem visszalökte a pécsi férfi kosarasokat a sikeres útra, ugyanis a Magyar Kupában nyertek Zalaegerszegen, és ezzel bejutottak a legjobb négy közé! Évek óta nem járt pécsi csapat a négyes döntőben.

A sorsolás folytán idegenben kellett megvívnia a negyeddöntőt az NKA Universitas Pécs csapatának, ami nyilván nem volt jó jel, ugyanakkor azt is látni kellett, hogy az ellenfeleket mindössze egyetlen győzelem választja el a tabellán a bajnokságban, vagyis két hasonló képességű gárda találkozott Zalaegerszegen. Röviden: volt sansz a sikerre.

Már csak élni kellett a lehetőséggel! A pécsieknél az utóbbi időben szárnyakat kapó Scherer Bálint kezdte a pontgyártást egy triplával, ami meghozta a nemrég igazolt Jordan Walker kedvét a távoliakhoz: az első negyedben négy hármast süllyesztett el a hazai gyűrűben! Ezt a tíz percet meg is nyerték a vendégek, a másodikban azonban a ZTE-nek állt a zászló, fordított a házigazda, és a nagyszünetben 41-36 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed nem a pécsiek szájíze szerint indult, ugyanis hamar jelentős hátrányba kerültek (53-40), de nem estek kétségbe. Ráncba szedték a védekezést, és nagyon fontos volt, hogy Lados Erik is elkapta a fonalat – remekül játszott a második félidőben. Az utolsó tíz perc 56-52-ről indult, nem sokkal később azonban már a vendégek vezettek. Ide-oda billegett a mérleg nyelve, jó ideig nem lehetett eldönteni, melyik csapat lesz a befutó a meccs végén. A hajrá aztán a pécsi srácoké volt, akik hatalmasat küzdöttek ezért a sikerért, és végül 78-75-ös győzelmet aratva újoncként beverekedték magukat a Zsíros Tibor Magyar Kupa négyes döntőjébe!

Zalakerámia ZTE KK–NKA Universitas Pécs 75-78 (20-21, 21-15, 15-16, 19-26)

Férfikosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő. Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok. Vezette: dr. Mészáros Balázs, Goda László, Söjtöry Tamás Ferenc. Zalakerámia ZTE KK: Hicks 19/9, Paige 8, Németh 7/3, Szalay, Ostojic 9. Csere: Keller I. 10/3, Tóth Á. 7, Mishula 10/6, Csátaljay 5. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka. NKA Univesitas Pécs: Kerpel-Fronius, Scherer 3/3, Kovács P. 4, Durmo 8/3, Manjgafic 16/6. Csere: Walker 28/21, Nikolic 10, Lados 9/6, Benke, Herger. Vezetőedző: Goran Tadic.

További eredmények: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár 95-73, Egis Körmend–SZTE-Szedeák 91-98, NHSZ-Szolnoki Olajbányász–DEAC 85-78.